Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
19. března 2023 9:00
Čas čtení 0:31

Českého dobrovolníka na Donbase zasáhl šrapnel, je vážně zraněn. Na Ukrajině zachránil už desítky lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Českého dobrovolníka na Donbase zasáhl šrapnel, je vážně zraněn. Na Ukrajině zachránil už desítky lidí
Zdroj: TASR/AP/Alexei Alexandrov

Na ukrajinském Donbase utrpěl vážná zranění český dobrovolník, který pomáhá ošetřovat vojáky raněné v boji. Jen během posledního výjezdu sám zachránil 25 lidí. Podle organizace Phoenix, ke které patří, ho zasáhl šrapnel.

Čech, který v rámci organizace Phoenix pomáhá ošetřovat raněné vojáky na východě Ukrajiny, byl sám zraněn. „Pomáhal při evakuaci jednoho ze zraněných. V rámci toho bohužel došlo k zásahu dělostřelectvem, načež byl zasažen šrapnelem,“ popsal pro Českou televizi mluvčí organizace Phoenix Ondřej. 

18. března 2023 20:00 Čas čtení 0:39 KLDR nabírá nové vojáky. Do boje chce údajně nastoupit 800 tisíc mladých dobrovolníků KLDR nabírá nové vojáky. Do boje chce údajně nastoupit 800 tisíc mladých dobrovolníků

Organizace na svých facebookových stránkách uvedla, že je jeho stav stabilizovaný, ale situace je vážná a nelze předjímat další vývoj. „Děláme vše, co je v našich silách, aby se mohl brzy vrátit do vlasti,“ dodala organizace v příspěvku na Facebooku. Zraněný dobrovolník na Ukrajině pomohl se záchranou desítek lidí.

Organizace Phoenix pomáhá na Ukrajině již rok. Vojáky jednak vyučuje zdravovědu a sama také na frontové linii převáží raněné. S informací přišly Seznam Zprávy. Dobrovolníci poděkovali na Facebooku za slova podpory a zároveň požádali o respektování soukromí v této náročné situaci. 

Domů
Sdílet
Diskuse