Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
19. března 2023 12:37
Čas čtení 0:36

Ničivé zemětřesení na hranicích Ekvádoru a Peru si vyžádalo nejméně 15 obětí. Více než 400 lidí je zraněno

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ničivé zemětřesení na hranicích Ekvádoru a Peru si vyžádalo nejméně 15 obětí. Více než 400 lidí je zraněno
Zdroj: Getty Images/Jorge Sanchez/Agencia Press South

Zemětřesení o síle 6,8 stupně Richterovy škály zasáhlo v sobotu oblast na jihu Ekvádoru a severu Peru. Otřesy poškodily domy a budovy, do oblasti byly vyslány záchranné týmy. Zatím je hlášeno patnáct obětí, podle záchranářů číslo nemusí být konečné.

Silné zemětřesení zasáhlo v sobotu oblast hranice mezi Peru a Ekvádorem. Zemětřesení, jehož sílu geologická služba USGS určila na 6,8 stupně Richterovy škály, mělo epicentrum asi 80 kilometrů jižně od druhého největšího města Ekvádoru Guayaquil. 

Do oblastí, ve kterých byly hlášeny i materiální škody, byly vyslány týmy záchranářů. Jejich práci ztěžuje poškozené telefonní a elektrické vedení. Informuje o tom TASR prostřednictvím agentury AP. 

Ekvádorský prezident Guillermo Lasso vyzval obyvatele, aby zachovali klid. „Ekvádorské rodiny nejsou samy. Vláda této země je připravena nabídnout jim veškerou svou podporu,“ dodal prezident na svém twitterovém účtu

BBC v neděli na svém webu oznámilo, že počet obětí zemětřesení stoupl na patnáct. Ekvádor uvedl, že 12 obětí zemřelo v pobřežním státě El Oro a jedna ve vysokohorském státě Azuay. V severním Peru přišly o život čtyřletá a čtrnáctiletá dívka. Obě podlehly zraněním poté, co se na ně zřítil dům. 

Domů
Sdílet
Diskuse