Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2023 17:55
Čas čtení 0:53
Kateřina Viková

Vasky budou zřejmě kupovat legendární značku tenisek Botas

Vasky budou zřejmě kupovat legendární značku tenisek Botas
Zdroj: Botas/propagační materiál
MÓDA EKONOMIKA
Uložit Uložené

Zlínské firmě se podařilo prodat osm tisíc párů zlevněných bot pro záchranu české legendy Botas. Nyní má firma dost peněz na ochrannou známku i výrobu, Botas tak zřejmě budou pokračovat, jen pod novým majitelem.

Tradiční český výrobce sportovní obuvi Botas kvůli zdražení energií a nedostatku kvalifikovaných pracovníků musel před měsícem uzavřít svoji hlavní výrobnu. Aby legendární značka nezanikla, rozhodl se majitel značky Vasky Václav Staněk firmu odkoupit. Podle webu firmy je cílem, aby tato ikonická značka přežila a byla i nadále vyráběna v České republice v co největší kvalitě. Vasky tak zahájily „Výprodej pro Botas“, v rámci kterého nabízely řadu různých párů se slevou, s tím, že vydělané peníze pak použijí na odkup značky. 

Doporučeno
Od faraonů po Harryho Stylese. Gender fluid fashion tu byla vždycky, i když ti prarodiče tvrdí opak Od faraonů po Harryho Stylese. Gender fluid fashion tu byla vždycky, i když ti prarodiče tvrdí opak 20. března 2023 8:30

„Bot máme na skladě dostatek. Teď je v rukou našich zákazníků, jak bude tento příběh pokračovat a zda Botas pojede i nadále, jen pod jiným majitelem. Věřím, že se nám to podaří a že zachováme legendární obuvnickou značku, která by rozhodně neměla zůstat jen historií,“ zmínil Staněk. Vaskám se skutečně podařilo prodat osm tisíc párů zlevněných bot potřebných ke koupi Botas.

Podařilo se prodat boty za miliony 

Zlínská firma na svém webu oznámila, že to „spolu se zákazníky dokázala“. Staněk pak pro CzechCrunch potvrdil, že Vasky získaly „dostatek prostředků na koupi ochranné známky a výrobního zařízení“ už během včerejšího večera.

Prodejem zhruba osmi tisíc párů bot si Vasky mohly přijít až na dvacet milionů korun, jelikož se průměrná cena zlevněných produktů pohybovala okolo 2 500 korun. Staněk však před pár dny zdůraznil, že suma z prodeje cenově dostupnějších bot celou akvizici nepokryje.

Domů
Sdílet
Diskuse