Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
21. března 2023 7:40
Čas čtení 0:26

Americké bombardéry se přiblížily k ruským hranicím. Moskva na místo poslala stíhačku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americké bombardéry se přiblížily k ruským hranicím. Moskva na místo poslala stíhačku
Zdroj: TASR/AP

Americký strategický bombardér se přiblížil k hranicím Ruska. Nakonec změnil směr a od hranic se vzdálil.

Ruská stíhačka typu Su-35 vzlétla v pondělí ke dvěma americkým strategickým bombardérům B-52H, které letěly nad Baltským mořem směrem k ruským hranicím, avšak nakonec změnily kurz. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Informaci přinesla TASR.

„Radarová zařízení protivzdušné obrany Západního vojenského okruhu zaznamenala nad Baltským mořem dva cíle letící směrem ke státní hranici Ruské federace,“ napsalo ruské ministerstvo na sociální síti Telegram. Upřesnilo, že šlo o strategické bombardéry typu B-52H patřící vzdušným silám Spojených států.

Ruská protivzdušná obrana k nim vyslala stíhačku Su-35, která měla zabránit narušení státní hranice. „Poté, co se tato cizí vojenská letadla vzdálila od ruské státní hranice, se ruský stíhací letoun vrátil na základnu,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Domů
Sdílet
Diskuse