Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. března 2023 19:45
Čas čtení 1:27

Policejní video s Jakubem Železným pochází z loňska. Proč ho policie zveřejnila až nyní?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policejní video s Jakubem Železným pochází z loňska. Proč ho policie zveřejnila až nyní?
Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Nařčení z účelového sestříhání policie odmítla.

Jak už jsme tě informovali dříve, pražští strážníci minulý týden zveřejnili na svém Facebooku video řidiče, který se hádá s hlídkou poté, co v Praze zaparkoval na přechodu pro chodce. Policisté zmínili, že se jedná o známou osobu, k přestupku se přiznal novinář Jakub Železný z České televize.

Datum zveřejnění není podstatné, uvedla policie

Moderátor České televize Jakub Železný se v úterý na svém twitterovém účtu vyjádřil k incidentu, který řešila minulý týden Policie ČR na pražském Václavském náměstí. Řidič, který zaparkoval na přechodu pro chodce, odmítl spolupracovat s policií a strážníky nařkl z arogance a lhaní.

Železný v reakci uvedl, že video zhlédl v úterý poprvé. „Vteřina, kdy se dovíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. PAK zapne kameru. (A městská policie video sestříhá.) I tak měla být má reakce jiná! Mrzí mě to, omlouvám se,“napsal. Odkazoval tak na moment, kdy se dozvěděl o tom, že se jeho blízký neuzdraví. Mělo jít o novinářova staršího bratra Davida, který zemřel na konci února letošního roku. 

Videozáznam je tedy staršího data, konkrétně byl pořízen na konci loňského roku. Serveru Novinky.cz to potvrdila i policejní mluvčí Irena Seifertová. „Konkrétní datum pro samotnou prezentaci není podstatné,“uvedla s tím, že na Facebook bylo video nyní umístěno v rámci prevence a jeho prostřednictvím chce policie informovat o různých incidentech při řešení přestupků.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Seifertová se ohradila i proti slovům Železného o tom, že video bylo účelově sestříháno. „Ve chvíli, kdy muž vystoupil z auta, strážník zapnul kameru (jasně je slyšet ze zvukového signálu). Rozhovor z auta, který tomu předcházel, je z tzv. přednahrávání, jedná se o dobu cca 90 vteřin, než strážník na kameře zapne záznam. Kamera po celou dobu směny nahrává do nekonečné smyčky uvedených 90 vteřin,“ sdělila Novinkám. Ke zkrácení prý došlo jen v pasážích, kdy se čeká na příjezd státní policie nebo kdy se řidič podrobuje testu na drogy.

Domů
Sdílet
Diskuse