Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
22. března 2023 16:42
Čas čtení 1:05

Muž z Frýdlantska prodával drogy z okna svého bytu. Obsloužil stovky zákazníků

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž z Frýdlantska prodával drogy z okna svého bytu. Obsloužil stovky zákazníků
Zdroj: Policie ČR

Muži, který prodával pervitin a marihuanu, hrozí až 10 let vězení.

Liberečtí kriminalisté spustili začátkem března akci „Pilka“, jejímž hlavním aktérem byl jistý 42letý muž z Frýdlantska. Ten měl od roku 2018 provozovat z okna svého bytu tzv. výdejní okénko, ve kterém si však klienti nemohli zakoupit lahodné nápoje, jak to známe třeba z fast foodu Mc'Donalds, nýbrž drogy. Muž měl během pěti let učinit na 300 prodejů a nyní mu hrozí až 10 let za mřížemi, informuje Policie ČR

22. března 2023 13:18 Čas čtení 0:43 Pražští policisté zastavili muže, který vezl kokain v trenkách Pražští policisté zastavili muže, který vezl kokain v trenkách

„Do hledáčku kriminalistů se dostal 42letý muž z Frýdlantska, jehož hlavním obchodním artiklem a vlastně jedinou výdělečnou činností byl od roku 2018 prodej omamných a psychotropních látek. Recidivista se na Frýdlantsku věnoval této protiprávní činnosti i přesto, že již byl v minulosti rozsudkem okresního soudu uznán vinným ze spáchání obdobné trestné činnosti. Prostor k nápravě, který mu soud ve svém rozhodnutí o vině a trestu věnoval, distributor nebral vážně. Svou živnost provozoval dál,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Mužova prodejní technika byla velmi sofistikovaná. Nemusel se nijak namáhat či shánět klienty a klientky, jelikož k němu chodili sami a on jim drogy prodával přes tzv. výdejní okénko.

„Takřka kdokoli měl zájem, ať již o marihuanu, nebo pervitin, přispěchal k okénku mužova bytu a tak, jako například funguje výdej hamburgerů ve fast foodu, fungoval i prodej omamných a psychotropních látek. Kriminalisté specializovaní na potírání drogové kriminality zmapovali více než tři stovky prodejů drog, ať už to byl právě pervitin, nebo marihuana,“ dodal Robovský. 

Při domovní prohlídce policie u muže našla více než 200 gramů marihuany a pervitinu. Obvinila jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muži nyní hrozí až deset let za mřížemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse