Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2023 10:28
Čas čtení 0:33
Kristýna Dobiášová

Lindsay Lohan a Jake Paul ilegálně nabízeli kryptoměny. Pokutu musí zaplatit i další hvězdy

Lindsay Lohan a Jake Paul ilegálně nabízeli kryptoměny. Pokutu musí zaplatit i další hvězdy
Zdroj: Getty Images/Tim P. Whitby
ZAJÍMAVOSTI JAKE PAUL KRYPTOMĚNY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Několik známých hvězd muselo zaplatit pokutu za účast na nelegálním kryptosystému. Své sociální sítě totiž využívaly jakožto prostředek propagace dvou kryptoměn. Mezi nimi je Lindsay Lohan, Jake Paul nebo Austin Mahone.

Americké úřady zveřejnily jména osmi celebrit včetně Lindsay Lohan a Jakea Paula, které musí kvůli účasti na nelegálním kryptosystému zaplatit pokutu, píše BBC. Tyto hvězdy využívaly své platformy k podpoře dvou kryptoměn, aniž by zveřejnily, že za jejich propagaci dostaly zaplaceno. Ve středu to ve zprávě oznámila americká Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států (SEC).

Doporučeno
Jen 14 procent Čechů investuje do kryptoměn. Mají k nim předsudky, ale stávají se oběťmi paradoxu Jen 14 procent Čechů investuje do kryptoměn. Mají k nim předsudky, ale stávají se oběťmi paradoxu 25. října 2022 21:12

Zmínění Lohan a Paul již za urovnání zaplatili, aniž by vinu otevřeně přiznali. Mezi dalšími obviněnými jsou hudebníci Soulja Boy, Austin Mahone, Lil Yachty, Ne-Yo, Akon (Aliaune Thiam) či pornoherečka Kendra Lust.

Celebrity dohromady zaplatily 8 milionů Kč

Kryptoinvestor Justin Sun je dalším obviněným. Manipuloval s obchodní aktivitou obou tokenů tak, aby to vypadalo, že s nimi aktivně obchoduje. Tento jev je známý jako wash trading. Všechny celebrity kromě Soulji Boye a Mahoneho musely dohromady zaplatit přes 400 000 dolarů (zhruba 8 milionů Kč).

Domů
Sdílet
Diskuse