Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
23. března 2023 10:51
Čas čtení 0:42

Česká pošta chce zrušit pobočky i pracovní místa. O práci přijde 2269 lidí

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Česká pošta chce zrušit pobočky i pracovní místa. O práci přijde 2269 lidí
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití

Náklady na transformaci České pošty dosáhnou hranice 8 miliard Kč, plán bude známý v létě. Součástí restrukturalizace bude i rušení poboček a pracovních míst. Podle informací webu iDnes zasáhne propouštění 2269 zaměstnanců.

Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) náklady na restrukturalizaci České pošty zřejmě přesáhnou 8 miliard Kč. Informuje o tom ČTK. Podnik použije na proces státní zdroje, půjčky od bank i prostředky z prodeje nepotřebného majetku. Finanční model transformace by měl být schválený letos na jaře. Celý plán bude hotový do konce června.

8. března 2023 19:44 Čas čtení 0:24 České poště hrozí insolvence, oznámil Rakušan České poště hrozí insolvence, oznámil Rakušan

Na začátku dubna bude vláda jako první transformační krok schvalovat snížení počtu poboček pošt ze 3200 na 2900, vedení podniku pak bude muset rozhodnout, které pošty zruší. Rušení poboček by měla pošta v dubnu projednat se zástupci měst a obcí. Teprve po vytvoření seznamu rušených pošt podnik oznámí počet propouštěných zaměstnanců. Podle dosavadních odhadů má jít o několik tisíc lidí.

Propouštění se má dotknout 2269 zaměstnanců, nepostihne vyšší pozice

Web iDnes má však informace, že Česká pošta propustí až 2269 zaměstnanců. Propouštění se dotkne všech krajů, nepostihne vyšší pozice. „Třeba v Berouně, kde je 18 zaměstnanců, už vědí, že jich polovina skončí,“ sdělil Evžen Brodský, šéf poštovních odborů. Rušení by se mělo dotknout především měst, nikoliv menších vesnic. Seznam konkrétních pošt zatím není zveřejněný.

Domů
Sdílet
Diskuse