Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2023 10:46
Čas čtení 0:33
Kristýna Dobiášová

České vysoké školy nejvíce září v lesnictví a společenských vědách. Na jakém místě mezinárodního žebříčku skončila tvá škola?

České vysoké školy nejvíce září v lesnictví a společenských vědách. Na jakém místě mezinárodního žebříčku skončila tvá škola?
Zdroj: Pexels.com
ZAJÍMAVOSTI ŠKOLA A STUDIUM ŠKOLSTVÍ VYSOKÁ ŠKOLA ZPRÁVY Z DOMOVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Žebříček QS World University Rankings podle oborů za rok 2023 hodnotí vysoké školy v jednotlivých disciplínách. Českým školám se podařilo uspět například v zemědělství a lesnictví či ve společenskovědních oborech.

Do seznamu přibylo letos dalších 103 vzdělávacích institucí. Programy jsou hodnoceny podle pěti kritérií: akademická pověst, atraktivita absolventů, citovanost vědců a vědkyň, H-index a mezinárodní výzkumná síť pracoviště.

Hlavním vítězem žebříčku je Harvard

Univerzita Karlova skončila v kategorii umění a humanitní vědy na 140. místě. Brněnská Masarykova univerzita byla 262. z celkových 530 institucí. Velmi kvalitní jsou podle žebříčku umělecké obory. V umění a užitném designu skončila Vysoká škola umělecko-průmyslová dokonce v první stovce. Celkově zde vedly Harvardova univerzita, Univerzita v Cambridgi a Oxfordská univerzita. Harvard skončil na prvním místě ve 4 z 5 hlavních kategorií.

Doporučeno
Harvard, Yale nebo Oxford. Kolik stojí školné a studentský život na elitních univerzitách? (Infografika) Harvard, Yale nebo Oxford. Kolik stojí školné a studentský život na elitních univerzitách? (Infografika) 23. března 2023 14:00

Mezi technickými obory se nejlépe umístilo České vysoké učení technické v Praze (ČVUT). Obsadilo 190. příčku. Česká zemědělská univerzita v Praze se dobře umístila v kategorii zemědělství a lesnictví, přesněji na 62. místě. Pokud tě zajímá, jak dopadla tvá škola, můžeš se podívat zde.

Domů
Sdílet
Diskuse