Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2023 17:47
Čas čtení 1:17
Alena Julie Novotná

Co si pustit o víkendu? Na Netflixu tě pobaví Adam Driver jako pupkatý taťka nebo absurdní teorie o ploché Zemi

Co si pustit o víkendu? Na Netflixu tě pobaví Adam Driver jako pupkatý taťka nebo absurdní teorie o ploché Zemi
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX FILMY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Máš toho na konci týdne už po krk, těšíš se, až sebou plácneš na gauč, a rozhodně nechceš hodinu vymýšlet, u kterého filmu na chvíli vypnout? Přinášíme ti tipy na tento víkend. A pozor, jeden z nich na Netflixu brzy končí.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu? Tyto filmy z letošních Oscarů můžeš nově zhlédnout v pohodlí domova Co si pustit o víkendu? Tyto filmy z letošních Oscarů můžeš nově zhlédnout v pohodlí domova 17. března 2023 16:30

Jak lépe uniknout realitě než humorem? Jestli máš ale na komedie vyšší nároky než jenom sázení jedné hlášky za druhou a baví tě postupné budování pointy, potěší tě nedávná novinka od režiséra Noaha Baumbacha. Po filmu Marriage Story (2019), za který si vysloužil oscarovou nominaci, opět sáhl po svém dvorním herci, Adamu Driverovi. I to by mohlo jako popis stačit. Hraje v tom Adam Driver? Shut up and take my money!


Adaptace osmdesátkové knihy Dona DeLilla White Noise si dělá legraci z konzumerismu, snobů, náboženství i jeho nedostatků, neutuchajícího informačního toku médií a z něho plynoucích konspirací. Patchwork rodina Jacka Gladneyho (Adam Driver), největšího žijícího odborníka na Hitlera, se musí vyrovnat nejen s toxickou katastrofou, ale i s největší katastrofou vůbec – vlastním životem a smrtelností. Jak se to rodince, kde jsou děti chytřejší než rodiče, podaří? Na absurdní komedii s vychytanou retro atmosférou a dotaženou výpravou můžeš kouknout zde. Nečekej ale žádné záchvaty smíchu a připrav se, že film vyžaduje i více pozornosti než vyloženě oddechovky.

White Noise
Zdroj: Netflix
Anketa:
Máš tenhle víkend chuť na komedii?
Yes, to potřebuju.
Ani nějak ne.
Yes, to potřebuju.
75 %
Ani nějak ne.
25 %

Ještě absurdnější absurdita

Jestli si po celém týdnu připadáš už úplně vymletě, neváhej a sáhni po dokumentu, kde se můžeš kouknout na někoho ještě vymletějšího. Občas ti možná ztuhne úsměv na rtech, ale over all tě Behind The Curve spíše pobaví, a co víc, dokáže tě vtáhnout do děje. Snímek sleduje komunitu lidí, kteří věří teoriím o ploché Zemi a do svého výzkumu vkládají nemalé úsilí. Staví si komplikované modely, skládají písně a proskakují tolika myšlenkovými obručemi, že se ti z toho zamotá hlava. 


Dokument na někoho může možná zapůsobit i trochu smutně, jelikož nenabízí žádné východisko ze spirály nesmyslných konspirací. I přesto jsou ale momenty, kdy skupina „plochozemců“ udělá několik vlastních pokusů, které jí potvrdí, že je Země kulatá, a nehodlá tomu věřit, vlastně docela dobrá fraška. Proč si prostě jednou nedovolit trochu se zasmát lidské hlouposti? Snímek, ve kterém vystupují vedle konspirátorů také vědkyně, odborníci nebo i astronaut, můžeš na platformě zhlédnout do 3. dubna.

Behind the curve
Zdroj: Netflix/Daniel J. Clark
Doporučeno
Nekonečný death count a akce. Viděli jsme John Wick: Chapter 4, máš si koupit lístek do kina? Nekonečný death count a akce. Viděli jsme John Wick: Chapter 4, máš si koupit lístek do kina? 22. března 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse