Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. března 2023 8:46
Čas čtení 0:31

Připravil lidi o 40 miliard dolarů. Podnikatele v oblasti kryptoměn chytili s falešnými doklady na Balkáně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Připravil lidi o 40 miliard dolarů. Podnikatele v oblasti kryptoměn chytili s falešnými doklady na Balkáně
Zdroj: Unsplash/Kanchanara/volně k užití

Spojené státy americké obvinily jihokorejského podnikatele v oblasti kryptoměn z osmi trestných činů.

Jihokorejského podnikatele v oblasti kryptoměn Doa Kwona, který byl zatčen v Černé Hoře, obvinila americká prokuratura z osmi trestných činů včetně podvodu, vyplývá z dokumentů soudu. Informují o tom TASR a CNN.

Do Kwon je spoluzakladatelem a generálním ředitelem společnosti Terraform Labs se sídlem v Singapuru. Krach této společnosti loni připravil investory o zhruba 40 miliard dolarů a otřásl globálními trhy s kryptoměnami.

22. března 2023 13:41 Čas čtení 1:53 Česko na Měsíci? Jsme zase o krok blíž Česko na Měsíci? Jsme zase o krok blíž

V souvislosti s krachem Terraform Labs bylo v Jižní Koreji zahájeno několik trestních řízení. Doa Kwona, který byl na útěku, zadrželi ve čtvrtek na letišti v černohorském hlavním městě Podgorica, protože měl u sebe „padělané doklady“.

Jihokorejská prokuratura předtím požádala mezinárodní policejní organizaci Interpol, aby na Kwona vydala takzvanou red notice, tedy žádost o předběžné zatčení podezřelé osoby, protože odmítl spolupracovat při vyšetřování kolapsu svého stablecoinu a kryptoměny.

Domů
Sdílet
Diskuse