Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
25. března 2023 9:50
Čas čtení 0:54

Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Po vzoru Vlka z Wall Street měla skupina podle brazilské policie podvést tisíce osob. Jedním z jejích vedoucích měl být český rapper Pluto. Nyní žádá o jeho vydání.

Brazilská policie požádala Česko o vydání Daniela Joãa, rappera vystupujícího pod přezdívkou Pluto. Společně s Davidem Soukupem měl podle Brazílie vést zločineckou skupinu, která podle vzoru Vlka z Wall Street okrádala lidi na investicích. Žádostí o vydání se nyní budou zabývat soudy, vyhovět jí ale nemusí. O případu informuje server Seznam Zprávy.

Vybrali peníze, ale neinvestovali je 

Interpol a brazilská policie pozatýkaly členy gangu, který z kanceláře Lisabonu podváděl občany Brazílie. Lákal je na „výhodné“ investice, nechával si posílat peníze a následně oběti informoval, že kvůli poklesu trhu o investice přišel. Podle informací serveru Seznam Zprávy ale skupina peníze nikdy nikam neinvestovala.

Skupina měla lidi podvádět čtyři roky a na své činnosti dohromady vydělat v přepočtu vyšší jednotky až nižší desítky milionů korun.

25. března 2023 8:46 Čas čtení 0:31 Připravil lidi o 40 miliard dolarů. Podnikatele v oblasti kryptoměn chytili s falešnými doklady na Balkáně Připravil lidi o 40 miliard dolarů. Podnikatele v oblasti kryptoměn chytili s falešnými doklady na Balkáně
Pluto vyvolení
Zdroj: Profimedia

„Šéfy skupiny jsou David Soukup a rapper Daniel João Pluto. Víme, že hlavní mateřská kancelář sídlí v Brně, v AZ Toweru. Nevíme ale, o koho přesně jde, to musí vyšetřit česká policie. Budeme ji o našich zjištěních informovat,“ popsala pro Seznam Zprávy brazilská policie.

Vzhledem k tomu, že Pluto nespáchal žádný trestný čin na území České republiky, nemá podle policejního mluvčího Ondřeje Moravčíka důvod jej Brazílii vydávat. O vydání rozhodnou soudy a Ministerstvo spravedlnosti. Brazílie může Česko požádat o vydání na základě ujištění o vzájemnosti s tím, že v opačném případě bude postupovat stejně. Smlouvu o vydávání osob s Českou republikou podepsanou nemá.

Domů
Sdílet
Diskuse