Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2023 10:48
Čas čtení 1:22
Radim Šlechta

Žena si zapomněla sluchátka v letadle. Vystopovala je do domu jednoho z pracovníků letiště

Žena si zapomněla sluchátka v letadle. Vystopovala je do domu jednoho z pracovníků letiště
Zdroj: Unsplash/David Levêque
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ženě se podařilo vystopovat sluchátka, která si zapomněla v letadle. Stopy vedly až k zaměstnanci letiště, který si je po nalezení v zapomenuté bundě přivlastnil.

Každý má svoje oblíbené gadgety, pro Alisabeth Hayden představovaly její AirPody důležitou součást života. Potřebovala je k hovorům se svým manželem vojákem, který jí zpravidla volal z velmi hlučného prostředí, a používání sluchátek byl jediný způsob, jak se dorozumět. Oblíbený doplněk jí ale ukradli během cesty od partnera zpět domů. Informují o tom stanice CNN a ABC

Když si žena při přestupu v San Franciscu uvědomila, že si bundu nechala v letadle, poprosila personál, zda se pro ni nemůže vrátit. Podle pravidel na ni ale musela počkat u letadla. Když si později kvůli hluku chtěla do kapsy sáhnout pro AirPody, zjistila, že náprsní kapsa je otevřená a sluchátka jsou pryč.

Doporučeno
Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí 25. března 2023 9:50

Celý další let tak strávila sledováním jejich polohy a průběžným screenováním obrazovky. Postupně zjistila, že se sluchátka nacházela v části letiště, kam by se veřejnost nedostala. Došlo jí, že je musel vzít někdo z letištního personálu. Hayden proto oslovila United a SFO a následně i policii v San Franciscu, aby svoje AirPody dostala zpět.

Od letecké společnosti United Airlines ale dostala jen omluvnou zprávu s tím, že je mrzí Haydenina ztráta. „Já je ale neztratila, vzal mi je nějaký váš zaměstnanec,“ reagovala poškozená. S nalezením jí pomohl až detektiv z policejního sboru v San Mateu, který pracoval na letišti. Zjistil, že sluchátka vzal zaměstnanec dodavatele, který dodával jídlo do letadel.

O několik dní později zaměstnance vyslechli a poté, co mu byly předloženy snímky obrazovky včetně místa jeho bydliště, přiznal svou vinu. Sluchátka se k Hayden dostala zpět, byla však v katastrofálním stavu a podle ní vypadala, jako by je někdo rozšlapal. Po upozornění společnosti a vyplnění kontaktního formuláře jí byl uznán nárok na náhradu škody ve výši 271 dolarů.

Hayden nyní hlavně doufá, že se nic podobného nestane dalším lidem. „Jsem vytrvalá, ale co lidé, kteří nemají čas nebo to vzdají? Kolika lidem se řekne: ‚Nechal jsi je tam, co čekáš?‘“

Letecká společnost United Airlines uvedla, že její dodavatelé a pracovníci musí „splňovat ty nejvyšší standardy“. Zda již byla s dotyčným pracovníkem rozvázána spolupráce, není známo. Případ si převzalo místní policejní oddělení, které případ dále vyšetřuje. 

Domů
Sdílet
Diskuse