Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
26. března 2023 11:16
Čas čtení 1:57

Předpověď počasí: V Česku se výrazně ochladí, udeřit může i silný vítr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se výrazně ochladí, udeřit může i silný vítr
Zdroj: TASR/DPA

Přinášíme předpověď počasí na příští týden.

Jarní počasí uplynulého týdne vystřídá ochlazení na počátku toho nového. Teploty klesnou téměř na polovinu a může přijít i silný vítr. Od poloviny týdne se ale teploty budou opět vracet k jarním hodnotám. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

24. března 2023 11:25 Čas čtení 2:43 Pozor na exekuce: Přinášíme ti přehled, kde a jak zjistíš svoje dluhy Pozor na exekuce: Přinášíme ti přehled, kde a jak zjistíš svoje dluhy

Neděle

Během neděle nás čeká polojasno s ojedinělými přeháňkami, nad 1000 m sněhovými. Později by se mělo od západu zatahovat a během odpoledne a večera se na většině území může objevit déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 a 3 °C. Přes den naměří teploměry 11–15 °C, na horách kolem 9 °C a nad 1000 m okolo 5 °C. Povane mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 3–7 m/s a k večeru bude slábnout.

Pondělí

Na začátku týdne očekávejme zataženo až oblačno, od severozápadu se na většině území začne objevovat déšť, nad 700 m může přejít i ve sněžení. Odpoledne bude oblačnost proměnlivá, přijít mohou sněhové i krupkové přeháňky a na území Čech i ojedinělé bouřky. Během noci ukážou teploměry 2–6 °C, přes den se vyšplhají na 3–7 °C. Povane mírný západní vítr rychlostí 5–10 m/s, s nárazy kolem 20 m/s, který bude k večeru slábnout.

26. března 2023 10:00 Čas čtení 0:07 KVÍZ: Poznáš hory a kopce v ČR podle indicií? KVÍZ: Poznáš hory a kopce v ČR podle indicií?

„Sněhové srážky budou lokálně intenzivní, do rána se na severu území může vytvořit sněhová pokrývka. Na horách se postupně začnou místy tvořit sněhové jazyky,“ komentuje situaci meteorolog z Českého hydrometeorologického ústavu. Kvůli silnému větru mohou meteorologové vydat výstrahu s platností od pondělního jitra do úterý. Výstraha doposud ale v platnosti není a ústav zatím doporučuje sledovat upřesňované předpovědi počasí.

Úterý

V úterý bude oblačnost proměnlivá a na většině území nás potkají sněhové nebo krupkové přeháňky. V noci teploměry ukážou 0–4 °C, přes den teploty vystoupají na 2–6 °C. Vítr povane čerstvý severozápadní rychlostí 5–10 m/s, místy s nárazy až 20 m/s.

„V noci a ráno se může lokálně tvořit náledí nebo zmrazky, na horách, v noci a ráno i nad 500 m se budou místy tvořit sněhové jazyky,“ komentuje Český hydrometeorologický ústav.

Středa

Uprostřed týdne se dočkáme mírného oteplení. Zpočátku bude obloha oblačná až polojasná, od západu bude oblačnost přibývat. Ojediněle a v Čechách místy se může objevit sněžení, které bude postupně přecházet do deště. Noční teploty se budou pohybovat mezi 0 a –4 °C, přes den se vyšplhají až na 5–9 °C. Povane mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 2–6 m/s.

25. března 2023 6:00 Čas čtení 3:16 Kam na výlet: Jako po apokalypse. Industriální památku Solvayovy lomy najdeš ukrytou v lesích nedaleko Prahy Kam na výlet: Jako po apokalypse. Industriální památku Solvayovy lomy najdeš ukrytou v lesích nedaleko Prahy

Čtvrtek

Další oteplení nás čeká ve čtvrtek, kdy se na většině území objeví občasný déšť nebo přeháňky. Obloha bude oblačná až zatažená a teploty v noci dosáhnou 2–6 °C. Přes den se vyšplhají na 11–15 °C, na severovýchodě ale bude jen okolo 9 °C. Stejně jako ve středu povane mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 2–6 m/s.

Pátek a víkend 

Do konce týdne předpovídají meteorologové oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami na většině území. V polohách nad 1000 m se mohou objevit i sněhové srážky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 7–2 °C, přes den 10–15 °C. ČHMÚ ale počítá i s ochlazením na 7–12 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse