Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
26. března 2023 18:03
Čas čtení 0:54

VIDEO: Turistovi se během bungee jumpingu přetrhlo lano. Zachránilo ho mělké jezírko, do kterého spadl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Turistovi se během bungee jumpingu přetrhlo lano. Zachránilo ho mělké jezírko, do kterého spadl
Zdroj: Unsplash/Jeffrey Grospe/volně k užití

Mike byl později hospitalizován s plicní infekcí, zřejmě z toho, že se napil špinavé vody z jezera.

Hongkongský turista téměř přišel o život poté, co mu na dovolené v Thajsku prasklo lano při bungee jumpingu, píší Huffpost a NY Post. Prasklo naštěstí až v momentě, kdy se po napnutí vracelo zpět nahoru, díky čemuž turista nespadl na zem v plné rychlosti.

26. března 2023 13:24 Čas čtení 0:41 Německý pivovar vytvořil první práškové pivo na světě. Prý chutná jako plzeň Německý pivovar vytvořil první práškové pivo na světě. Prý chutná jako plzeň

Pod místem seskoku se nacházelo mělké jezírko, do kterého muž spadl z výšky 5 metrů. „Cítil jsem se, jako kdyby mě někdo zmlátil,“ řekl turista. Po nárazu na chvíli ztratil vědomí a probral se až v momentě, kdy ucítil, že je ve vodě a má svázané nohy. Z celé situace ho vysvobodili zaměstnanci atrakce.

„Bylo to přibližně 30 metrů vysoko, tak jsem při seskoku zavřel oči. Chtěl jsem je otevřít až ve chvíli, kdy se budu vracet zpět nahoru,“ řekl Mike. Dodal, že si stihl uvědomit jen fakt, že lano prasklo. „Když jsem otevřel oči, byl jsem už ve vodě. Spadl jsem na levý bok, tam mám vážnější zranění,“ ozřejmil. Incident pochází z února, ale záběry a bližší informace o případu se objevily až nyní.

Turista Mike byl po nehodě navíc hospitalizován i s plicní infekcí, zřejmě z toho, že se napil špinavé vody z jezera.

Provozovatel atrakce se za incident omluvil. Podle jeho slov se za sedm let fungování zábavního parku nic podobného nestalo. Navíc má na všechny atrakce potřebnou licenci. Turistova hospitalizace stála přibližně 140 tisíc korun, což mu pokrylo cestovní pojištění.

Domů
Sdílet
Diskuse