Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
27. března 2023 14:16
Čas čtení 1:19

VIDEO: Strážník sundal uniformu a skočil pro psa uvíznutého v bahně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Strážník sundal uniformu a skočil pro psa uvíznutého v bahně
Zdroj: Policie ČR

Městská policie v Hluboké nad Vltavou má za sebou zřejmě jeden z nejsložitějších odchytů. Vše naštěstí dobře dopadlo.

Minulý týden ve středu přijali strážníci oznámení, že u křižovatky silnic Tyršova a č. II/105 se pohybují dva kokršpanělové. Měli běhat mezi vozidly na frekventované silnici. Policie proto ihned vyjela na místo a spatřila psy, jak si to „štrádují“ po hrázi Munického rybníka na hlavní silnici mezi Hlubokou a Českými Budějovicemi.

„Snaha přilákat psy byla marná, neboť byli nedůvěřiví a rozběhli se proti jedoucím vozidlům v protisměru. Strážníci se tedy vydali za nimi služebním vozidlem se zapnutým majákem, aby upozorňovali vozidla jedoucí naproti nim a předešli tak případné nehodě či srážce vozidel se psy,“ popisují policisté na svém Facebooku. Posléze se strážníkům povedlo nasměrovat psy opět na hráz. 

Po nějaké době na místo dorazila jedna z majitelek psů, která se je snažila přivolat. To ale podle policie nemělo žádný efekt a psi se naopak rozutekli opět směrem k hlavní silnici. Tu přeběhli a zmizeli v houští vedle Podhradského rybníku. Odchytová akce tak pokračovala a na místo pro všechny případy dorazila i odchytová služba s narkotizační foukačkou pro případné uspání psů při odchytu na větší vzdálenost.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Dorazila rovněž i druhá majitelka s píšťalkou. „Ani na toto psi nereagovali a nebylo je nikde vidět. Po chvíli byl jeden pes spatřen, jak uvízl v bahně Podhradského rybníku,“ pokračují ve vyprávění chaotického případu strážníci. 

Špinavý potížista skončil v myčce

Zbývalo tak jediné: jeden ze strážníků městské policie sundal uniformu a odhodlaně vstoupil do bahenní lázně. Jeho úkol byl ovšem nelehký, neboť bahno nebylo pevné a strážník se do něj propadal již u břehu. Pomocí odchytové tyče ale psa nakonec odchytl a s pomocí dalšího muže jej vytáhl. 

„Vzhledem k velkému znečištění jak psa, tak strážníka byl využit prostor mycí linky na čerpací stanici Benzina, kde se oba umyli z nejhoršího,“ uzavírá odchytovou akci policie s tím, že si psa následně převzala majitelka a odešla s ním domů. Domů se mezitím vrátil i druhý psí potížista. 

Vše tak dobře dopadlo, ale policisté přesto apelují na psí páníčky, aby si své mazlíčky dobře zajistili. Následky útěku totiž mohou být fatální.

Zpět
Sdílet
Diskuse