Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
27. března 2023 17:15
Čas čtení 0:32

Petr Pavel již úřaduje z Pražského hradu, kanceláře prošly kontrolou odposlechů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel již úřaduje z Pražského hradu, kanceláře prošly kontrolou odposlechů
Zdroj: Refresher.cz/Anna Koucká

Prezident Petr Pavel se v pondělí společně se svým týmem přestěhoval z dočasného sídla v Hrzánském paláci do kanceláří na Pražském hradě. Potvrdila to jeho mluvčí Markéta Řeháková, informuje o tom zpravodajka TASR v Praze.

Prezidentova kancelář dočasně sídlila v Hrzánském paláci, který slouží k reprezentačním účelům českého předsedy vlády. Premiér Petr Fiala zvolenému prezidentovi po volbách nabídl, aby ho využíval do té doby, než se oficiálně ujme úřadu.

27. března 2023 11:15 Čas čtení 1:08 Český prezident se stěhuje z Hrzánského paláce na Pražský hrad. Čekal, až skončí kontroly možných odposlechů Český prezident se stěhuje z Hrzánského paláce na Pražský hrad. Čekal, až skončí kontroly možných odposlechů

Prezident však v paláci zůstal ještě několik týdnů po své inauguraci 9. března. Obával se možných odposlechů, které by mohly být v kancelářích na Pražském hradě. Podle Řehákové už kontrolou prošly prostory určené pro prezidenta, první dámu i vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Janu Vohralíkovou. Podle předběžných informací byly v pořádku. Na závěrečnou zprávu však prezidentův tým ještě čeká.

Na nastěhování prezidentského páru se připravuje i Lumbeho vila, kde bude Pavel s manželkou bydlet během pracovního týdne. Prezident minulý týden avizoval, že by to mohlo trvat ještě několik týdnů. O víkendu se chce Pavel s manželkou vracet do svého dosavadního bydliště v obci Černouček.

Domů
Sdílet
Diskuse