Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
27. března 2023 19:19
Čas čtení 0:32

Maďarský parlament ratifikoval vstup Finska do NATO

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Maďarský parlament ratifikoval vstup Finska do NATO
Zdroj: Wikimedia Commons/Epistola8

Poslanci maďarského parlamentu v pondělí večer schválili návrh ratifikování vstupu Finska do Severoatlantické aliance. O vstupu Švédska do NATO zákonodárný sbor nerozhodl. S odvoláním na server Telex.hu to uvedl zpravodaj TASR v Budapešti.

Pro návrh hlasovalo 182 poslanců, proti bylo šest. Server Telex.hu připomíná, že maďarské ministerstvo zahraničních věcí předložilo parlamentu návrh ratifikace vstupu dvou skandinávských zemí před více než osmi měsíci.

23. března 2023 17:39 Čas čtení 0:37 Putina v Maďarsku nezatkneme, řekl tamní šéf úřadu vlády Putina v Maďarsku nezatkneme, řekl tamní šéf úřadu vlády

Premiér Viktor Orbán 25. února řekl, že na setkání frakcí vládních stran Fidesz a KDNP v Balatonfüredu se k tomuto tématu rozproudila diskuse. Na schůzce totiž zaznělo, že politici těchto zemí „hrubě a neopodstatněně uráželi Maďarsko“. Do obou severských zemí proto vyslali parlamentní delegaci. Členové maďarské delegace jednali ve Stockholmu 7. března a další den poté v Helsinkách.

26. března 2023 13:24 Čas čtení 0:41 Německý pivovar vytvořil první práškové pivo na světě. Prý chutná jako plzeň Německý pivovar vytvořil první práškové pivo na světě. Prý chutná jako plzeň

Švédský premiér Ulf Kristersson 23. března v Bruselu prohlásil, že od Budapešti bude žádat vysvětlení, proč maďarský parlament odkládá ratifikaci vstupu Švédska do aliance NATO. „Budu se ptát, proč nyní oddělují Švédsko od Finska. Takové signály jsme dosud nedostali, takže to dnes určitě předestřu Orbánovi,“ řekl minulý týden Kristersson.

Domů
Sdílet
Diskuse