Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
28. března 2023 8:17
Čas čtení 0:29

ČHMÚ: Čeká nás silný vítr a sníh. Podívej se, ve kterých krajích platí výstraha vysokého stupně nebezpečí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Čeká nás silný vítr a sníh. Podívej se, ve kterých krajích platí výstraha vysokého stupně nebezpečí
Zdroj: TASR/AP

Místy se během úterý vyskytnou intenzivnější přeháňky. Krátkodobě může nasněžit i několik centimetrů nového sněhu a vyskytovat se mohou přechodně i silnější nárazy větru, informuje ČHMÚ. Měli by si dát pozor především řidiči.

Pro sedm severních okresů (Liberec, Jablonec n. Nisou, Frýdlant, Tanvald, Jilemnice, Vrchlabí, Trutnov) platí výstraha před nízkým stupněm nebezpečí z důvodu sněhových jazyků. Pro Moravskoslezský, Olomoucký a část Pardubického kraje je nízký stupeň nebezpečí z důvodu silného větru. Vysoký stupeň nebezpečí kvůli sněhu je na Vysočině, v Jihomoravském kraji a části Středočeského a Jihočeského kraje.

Úterní den doprovodí proměnlivá oblačnost a sněhové přeháňky. Oblačnost bude během odpoledne ubývat. Odpolední teploty vystoupají na 2 až 6 °C. Nárazový vítr je však bude výrazně snižovat.

Domů
Sdílet
Diskuse