Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
30. března 2023 14:19
Čas čtení 0:33

Odpusťte mi ten úlet, prosí olympionik David Svoboda. Sportovec se hájí za své výroky o Rusech v ČT

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Odpusťte mi ten úlet, prosí olympionik David Svoboda. Sportovec se hájí za své výroky o Rusech v ČT
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

David Svoboda, bývalý moderní pětibojař, sklidil na sociálních sítích kritiku za své výroky v České televizi. Reagoval na MOV, který doporučil návrat ruských a běloruských sportovců pod neutrální vlajkou. Na Instagramu zveřejnil vyjádření.

„Ten válečný konflikt stále probíhá. A jak víme, první obětí každého válečného konfliktu je pravda,“komentoval současnou situaci. Při odkazu na odsouzení agrese Ruska vůči Ukrajině Valným shromážděním OSN uvedl: „Může to být klidně mýlka.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Svoboda (@svobodadave)

Olympijský vítěz se k situaci vyjádřil na svém Instagramu. „Rozumím racionálním důvodům, které MOV k tomuto postoji vede, ale nejsem obhájcem MOV ani ruských a běloruských sportovců,“ uvedl. Dodal, že mu jde pouze o obranu nevinných sportovců. Také nechce, aby byla do sportu zatahována politika.

Do pozice ďáblova advokáta jsem se dostal nemotorností, říká Svoboda

Podle Svobodových slov způsobilo jeho vyjádření jiný dojem, než měl v úmyslu. „Do domnělé pozice ‚ďáblova advokáta‘ jsem se dostal jen svou nemotorností.“ Do vyjádření uvedl, že neměl svůj den. „Nebojte se, nejsem na špatné straně. Odpusťte mi prosím ten úlet,“ zakončil.

Zpět
Sdílet
Diskuse