Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
31. března 2023 14:49
Čas čtení 1:06

Počasí: O víkendu se zatáhne a zaprší. V úterý v noci bude až –⁠6 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí: O víkendu se zatáhne a zaprší. V úterý v noci bude až –⁠6 °C
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Podle nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás zatím nečeká nikterak slunečné jarní počasí.

V sobotu bude podle předpovědi ČHMÚ zataženo až oblačno. Na většině území meteorologové očekávají občasný déšť nebo přeháňky, na horách pak i trvalejší srážky. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 8 až 12 °C, na jihu Moravy až na 15 °C, v 1000 metrech na horách bude kolem 5 °C. 

Zataženo až oblačno, občasný déšť nebo přeháňky nás čekají také v neděli. A večer se k tomu přidají ještě sněhové srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 4 až 8 °C, na jihu Moravy až 11 °C. 

Déšť a sněhové přeháňky

V pondělí bude většinou oblačno. Meteorologové očekávají na horách na severu místy, jinde ojediněle, sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty budou okolo +1 až –3 °C, při zmenšené oblačnosti až –5 °C. Nejvyšší denní teploty okolo 1 až 5 °C. 

V úterý bude podle předpovědi oblačno až polojasno a ojediněle se mohou objevit slabé sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na –2 až –6 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají na 2 až 6 °C.

11. března 2023 8:45 Čas čtení 2:24 Kam na výlet: Uteč před zimou do nejstaršího skleníku v Evropě. Palmami se můžeš obklopit i v Česku Kam na výlet: Uteč před zimou do nejstaršího skleníku v Evropě. Palmami se můžeš obklopit i v Česku

Ve středu bude většinou oblačno, i když se místy může objevit občasné sněžení a v polohách pod 300 metrů i smíšené srážky. Nejnižší noční teploty meteorologové předpovídají v rozmezí od –1 do –5 °C, nejvyšší denní teploty mezi 3 až 7 °C. 


Od čtvrtka do soboty bude podle předpovědi oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Místy se mohou vyskytnout déšť nebo přeháňky – od středních, postupně od vyšších poloh také srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty nás čekají v rozmezí +2 až –3 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 5 až 10 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse