Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
1. dubna 2023 11:33
Čas čtení 0:57

Vrátí se Messi do Barcelony? Fotbalista je v kontaktu se svým bývalým klubem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vrátí se Messi do Barcelony? Fotbalista je v kontaktu se svým bývalým klubem
Zdroj: Getty Images/Alex Caparros

Argentinci vyprší dvouletá smlouva s Paris St. Germain letos v červnu.

Fotbalista Lionel Messi je podle viceprezidenta Barcelony Rafaela Yusteho se svým bývalým klubem v kontaktu. Argentinskému mistrovi světa, který v dresu španělského klubu hrál většinu své kariéry, letos v červnu vyprší smlouva s francouzským celkem Paris St-Germain. Návrat hvězdného hráče by uvítal i jeho někdejší spoluhráč a současný trenér Barcelony Xavier Hernández. 

31. března 2023 11:00 Čas čtení 6:42 Neuvěřitelný příběh Heinricha Ratjena, který vrcholově závodil jako žena. Donutili ho k tomu nacisté? Neuvěřitelný příběh Heinricha Ratjena, který vrcholově závodil jako žena. Donutili ho k tomu nacisté?

Záleží na mnoha faktorech, uvedl Xavi

Pětatřicetiletý argentinský útočník je se 672 góly v 778 zápasech nejlepším střelcem Barcelony všech dob. Poprvé se ke klubu připojil jako třináctiletý, když hrál za její akademii. Odešel v roce 2021 z finančních důvodů. Jeho odchod po jednadvaceti letech byl velmi emotivní. 

Argentinec tehdy odešel do PSG na základě dvouleté smlouvy, která letos v červnu vyprší. Přestože se podle BBC předpokládá, že by nejraději ve Francii zůstal, se svým bývalým klubem je v kontaktu. „Leo a jeho rodina vědí, jakou náklonnost k nim chovám. Vždycky mi bylo trnem v oku, že v našem klubu nemohl pokračovat. Ví, jak moc si ho vážíme, a byli bychom rádi, kdyby se vrátil. Jsme s ním samozřejmě v kontaktu,“uvedl Yuste.

Anketa:
Měl by se podle tebe Messi vrátit do Barcelony?
Ano, patří tam.
Ne, měl by zůstat v PSG.
Ano, patří tam.
91 %
Ne, měl by zůstat v PSG.
9 %

Podle trenéra Barcelony Hernándeze by ale Messiho návrat závisel na mnoha faktorech. „Musíme se podívat, co nám dovolí pravidla finančního fair play. V sázce je mnoho věcí, ale myslím, že nejdůležitějším faktorem bude Leova touha vrátit se sem. Leo ví, že tohle je jeho domov a že naše dveře jsou otevřené a že budeme rádi, pokud se rozhodne do Barcelony vrátit,“cituje Xaviho server Eurosport.

Domů
Sdílet
Diskuse