Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
1. dubna 2023 12:35
Čas čtení 0:57

Papeže Františka propustili z nemocnice, při odchodu vtipkoval. Čeká ho náročný program

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Papeže Františka propustili z nemocnice, při odchodu vtipkoval. Čeká ho náročný program
Zdroj: TASR/AP/Gregorio Borgia

Papeže čeká v nejbližších dnech náročné období.

Papež František byl v sobotu ráno propuštěn z nemocnice Gemelli v Římě, kde byl od středy hospitalizován s infekcí dýchacích cest. Šestaosmdesátiletá hlava katolické církve podstoupila antibiotickou léčbu. O propuštění z nemocnice informoval server Vatican News.

1. dubna 2023 12:00 Čas čtení 4:25 Nenávistné projevy prokoukneš díky novému sborníku Českého svazu žen. Debata upozornila na spojení dezinfo a antigender scény Nenávistné projevy prokoukneš díky novému sborníku Českého svazu žen. Debata upozornila na spojení dezinfo a antigender scény

Papeže čeká velikonoční program 

Mluvčí Vatikánu Matteo Bruni oznámil, že papež se vrátil do své vatikánské rezidence. Papež prý také poděkoval řediteli nemocnice Marcovi Elefantimu a všem lékařům a ošetřovatelům, kteří se o něj v uplynulých dnech starali.

Na papeže čekala před nemocnicí skupina novinářů i příznivců. Papež se před odjezdem krátce zastavil, aby se s přítomnými pozdravil. Ve vtipu uvedl, že je stále naživu. Našel si ale čas i na vážnou chvíli, aby objal pár, který o několik hodin dříve přišel o pětiletou dceru.

Následně František zamířil do baziliky Santa Maria Maggiore, kde se pomodlil za všechny nemocné a trpící v důsledku nemoci nebo ztráty blízkých. Zvláště se modlil za děti, s nimiž se v pátek setkal na dětské onkologii a dětském neurochirurgickém oddělení nemocnice.

Papež se má na Květnou neděli (2. dubna) zúčastnit mše na náměstí svatého Petra. Touto bohoslužbou začne série obřadů Velkého týdne. Velikonoční mše budou sice celebrovat kardinálové, nejvyšší představitel církve ale bude sedět v blízkosti oltáře a mším oficiálně předsedat.

Domů
Sdílet
Diskuse