Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
1. dubna 2023 19:33
Čas čtení 0:35

Ruská zimní ofenzíva na Ukrajině selhala, tvrdí Britové. Putin vyměnil minimální úspěchy za desetitisíce obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruská zimní ofenzíva na Ukrajině selhala, tvrdí Britové. Putin vyměnil minimální úspěchy za desetitisíce obětí
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Rusové podle britského ministerstva obrany z velké části promarnili svou dočasnou personální převahu, kterou získali během podzimní „částečné mobilizace“ záložníků.

Ruské úsilí o získání silnější vojenské kontroly nad východoukrajinským regionem Donbas selhalo, uvádí ve své sobotní zprávě zveřejněné na Twitteru britské ministerstvo obrany, které se odkazuje na informace zpravodajských služeb. Informuje o tom TASR.

1. dubna 2023 17:55 Čas čtení 0:44 Rusko od dnešního dne předsedá Radě bezpečnosti OSN. Když Rusové předsedali naposledy, spustili útok na Ukrajinu Rusko od dnešního dne předsedá Radě bezpečnosti OSN. Když Rusové předsedali naposledy, spustili útok na Ukrajinu

Od té doby, co post velitele ruských sil na Ukrajině 11. ledna převzal Valerij Gerasimov, byla jeho cílem všeobecná zimní ofenzíva zaměřená na rozšíření kontroly nad celým Donbasem, uvádí resort obrany v Londýně. „Po 80 dnech je stále jasnější, že tento plán selhal,“ konstatují Britové.


Ruské síly dosáhly na frontě v Donbasu jen minimálních úspěchů, a to za cenu desítek tisíc obětí. Moskva tak podle Británie z velké části promarnila svou dočasnou personální převahu, kterou získala během podzimní „částečné mobilizace“ záložníků do bojů na Ukrajině.

„Po deseti letech ve funkci náčelníka ruského generálního štábu existuje pravděpodobnost, že Gerasimov posouvá hranice toho, do jaké míry bude ruské politické vedení tolerovat neúspěch,“ dodalo britské ministerstvo.

Domů
Sdílet
Diskuse