Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. dubna 2023 11:39
Čas čtení 0:57

David Pastrňák se zapsal do historie! Překonal hranici 100 bodů v sezóně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
David Pastrňák se zapsal do historie! Překonal hranici 100 bodů v sezóně
Zdroj: TASR/AP

K výhře nad Pittsburgh Penguins 4:3 přispěl český útočník hned třemi góly.

Hokejista David Pastrňák je k nezastavení. Poprvé v kariéře překonal hranici sto bodů za sezónu. Před sobotním zápasem s Pittsburgh Penguins stačil útočníkovi Boston Bruins k tomuto milníku jediný bod. Pastrňák ale vstřelil hattrick a dovedl Boston k vítězství 4:3. 

2. dubna 2023 7:45 Čas čtení 0:54 Úžasný úspěch! Petra Kvitová ovládla prestižní turnaj v Miami jako první Češka v historii Úžasný úspěch! Petra Kvitová ovládla prestižní turnaj v Miami jako první Češka v historii

Střelecká paráda čísla 88

Pastrňák otevřel svůj střelecký účet ve dvaadvacáté minutě, čímž pomohl Bostonu k vedení 2:1. Na další góly se čekalo až do závěrečné třetiny, kde Pittsburgh zásluhou Bryana Rusta nejprve vyrovnal. Na to Pastrňák za pouhé tři minuty odpověděl další trefou. Pittsburgh pak ještě kontroval, ale nezastavitelný český útočník rozhodl v padesáté osmé minutě třetím gólem, na který mu přihrála česká dvojice Pavel Zacha a David Krejčí. 

„Je to skvělý pocit. Opakovaně jsem mluvil o tom, že bych raději nasbíral 100 bodů, než nastřílel 50 branek. Jsem šťastný za to, že jsem to nyní dokázal. Je to pro mě velký úspěch,“řekl Pastrňák po zápase novinářům. Poděkoval také spoluhráčům, bez nichž by prý na takové číslo nikdy nedosáhl.

27. května 2022 11:30 Čas čtení 6:28 David Pastrňák: Hokejová hvězda, která začínala ve skromných podmínkách s krasobruslařským vybavením David Pastrňák: Hokejová hvězda, která začínala ve skromných podmínkách s krasobruslařským vybavením

Pastrňák se stal teprve třetím hráčem Boston Bruins za posledních dvacet let, kteří se v sezóně dostali na kótu 100 bodů. Před ním to zvládli pouze Brad Marchand a Joe Thornton. V celé NHL je Čech s 56 trefami aktuálně druhým nejlepším střelcem. Vede Connor McDavid se 62 góly.

Zpět
Sdílet
Diskuse