Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
28. května 2023 10:29
Čas čtení 1:02

VIDEO: Muž během letu otevřel v letadle plném lidí nouzový východ

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Muž během letu otevřel v letadle plném lidí nouzový východ
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Podle svědků se podezřelý z letadla pokusil vyskočit.

Muž v letadle jihokorejské společnosti Asiana Airlines se 194 pasažéry na palubě v pátek několik minut před přistáním na letišti ve městě Tegu otevřel nouzový východ. Po bezpečném přistání si několik cestujících stěžovalo na dýchací potíže, uvedli představitelé tamního letiště.

27. května 2023 19:29 Čas čtení 0:29 Opilá řidička na jižní Moravě najela do dětí, měla 1,6 promile Opilá řidička na jižní Moravě najela do dětí, měla 1,6 promile

Děsivé záběry z incidentu zaznamenávají, jak vítr v plné rychlosti fouká na palubu na vyděšené pasažéry, kteří se drží za loketní opěrky. Jak informuje Al-Džazíra, muž otevřel nouzové dveře v letadle, neboť prý chtěl vystoupit. Při policejním výslechu řekl, že to udělal proto, že se cítil špatně a chtěl se rychle dostat z letadla.

Představitelé letiště uvedli, že nikdo z pasažérů z letadla nevypadl ani si neublížil, ale někteří vystrašení cestující si stěžovali na dýchací potíže a byli převezeni do nemocnice. Další škody nebyly hlášeny.


Muž sedící u nouzového východu dveře údajně otevřel, když bylo letadlo asi 250 metrů nad zemí. Všichni cestující seděli v té době připoutáni na svých místech. Podle svědků se podezřelý z letadla pokusil vyskočit.


Úřady tvrdí, že jde o třiatřicetiletého muže, který cestoval sám. Podle policie dechová zkouška neprokázala, že by byl pod vlivem alkoholu, ale bylo náročné s ním komunikovat.


V letadle se nacházelo i 48 žáků základních a středních škol, kteří cestovali na sportovní akci.

Muž během výslechu vypověděl, že po nedávné ztrátě zaměstnání byl pod velkým stresem a nouzový východ otevřel, neboť dostal panický záchvat a chtěl se z letadla rychle dostat.

Letadlo Airbus A321 směřující z jihokorejského ostrova Čedžu přistálo na letišti v Tegu ve 12:39 místního času, vyplývá z údajů zveřejněných na portálu FlightRadar.

Domů
Sdílet
Diskuse