Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Adéla Ježková
2. června 2023 10:30
Čas čtení 0:52

Zmizení Madelaine McCann: Policie nalezla „množství předmětů“ při prohledávání nádrže v Algarve

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zmizení Madelaine McCann: Policie nalezla „množství předmětů“ při prohledávání nádrže v Algarve
Zdroj: Getty Images/Handout/Handout

Policie oznámila, že při nedávném prohledávání vodní nádrže v Portugalsku nalezla řadu předmětů. Nyní je jejím úkolem zjistit, zda souvisí se zmizením britské holčičky Madeleine McCann.

„Pročesat“ odlehlou oblast ve vnitrozemí u pobřežního letoviska Algarve, kde se Madelaine ztratila během rodinné dovolené v roce 2007, pomáhaly portugalským posádkám německé úřady. Informuje o tom deník Independent s tím, že nalezené předměty budou vyhodnoceny v následujících dnech a týdnech.

„Zda se některé předměty skutečně týkají případu Madeleine McCann, zatím nelze potvrdit,“ stojí v prohlášení prokuratury.

V rámci této třídenní akce policisté využili i pátrací čluny. Na pevnině pak policie kopala díry o průměru asi 60 centimetrů a v okolním lese byly těžkou technikou vykáceny cesty, které vedly k hlavnímu výkopu.

V červnu 2020 německá policie uvedla, že se domnívá, že Madeleine je mrtvá a že je za to pravděpodobně odpovědný podezřelý Christian B. Ve čtvrtek německé orgány podle SkyNews uvedly, že jeho vyšetřování ale bude „ještě nějakou dobu pokračovat“. Podezřelý muž je v současné době ve vězení za znásilnění dvaasedmdesátileté ženy ve stejné oblasti, odkud Madeleine zmizela. Popírá ovšem, že by se na zmizení dítěte jakkoli podílel.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Německé úřady neuvedly, co bylo spouštěčem pátrací akce, ale údajně jednaly na základě tipů. Portugalský právník Marcos Aragao Correia již dříve tvrdil, že mu jeho zdroje prozradily, že se v nádrži nachází Madeleinino tělo. Pátrací akce ale v roce 2008 skončila neúspěšně.

Domů
Sdílet
Diskuse