Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. června 2023 17:35
Čas čtení 1:06

Teenager v Praze mířil pistolí na hlavu druhého. Teď si na něj došlápli další mladí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Teenager v Praze mířil pistolí na hlavu druhého. Teď si na něj došlápli další mladí
Zdroj: Policie ČR

Před několika týdny se na internetu objevilo video, které bylo natočeno v pražských Řepích a na kterém chlapec drží u hlavy jiného dítěte kuličkovou pistoli.

Podle informací Policie ČR se skupina dospívajících lidí rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou a s agresorem, který mířil zbraní na chlapce, si to měla vyřídit. Po svědcích nyní pátrá policie.

16. května 2023 9:22 Čas čtení 0:39 Dětský „gang“ v Praze napadl mladíka, u hlavy mu držel pistoli Dětský „gang“ v Praze napadl mladíka, u hlavy mu držel pistoli

„Již několik dnů se kriminalisté zabývají celkem čtyřmi případy, kdy se na sociálních sítích šíří videa, v nichž na sebe fyzicky útočí několik teenagerů. Totožnost všech aktérů již známe a jsou mezi nimi jak mladiství, tak děti. Případy jsou v tuto chvíli prověřovány pro podezření z trestných činů vydíraní a výtržnictví. Podle zatím zjištěných skutečností je pistole, která je v jednom příspěvku vidět, dětská hračka a nejedná se o střelnou zbraň,“ komentoval původní video kolující po sociálních sítích policejní mluvčí Jan Daněk.

Agresorům, ale i obětem z videa následně měli začít vyhrožovat další teenageři. Chtěli odplatu a prohlašovali, že spravedlnost vezmou do vlastních rukou. Policie sice celou situaci bedlivě sledovala, ale jak se zdá, něco jí přece jenom uniklo. 

Na dalším videu, které se objevilo na internetu a které nese popisek „tak jsme to vyřešili my“, lze totiž vidět, jak neznámí muži konfrontují na autobusové zastávce chlapce, který měl držet zbraň u hlavy svého vrstevníka. „Na koho míříš pistolí? Mluvím s tebou!“ ptají se ho. Když údajný útočník mlčí, agresoři ho shodí z lavičky a uštědří mu pár ran. „To ještě neskončilo kamaráde,“ říká jeden z útočníků později ve videu a vyzývá veřejnost, aby chlapce, pokud jej potká, zmlátila.

V souvislosti s novým videem začala policie po zúčastněných pátrat. „Případ je stále v prověřování a v rámci práce na něm kriminalisté potřebují zjistit totožnost dalších čtyř mladíků, se kterými by potřebovali mluvit. Jestli je někdo na videozáznamu nebo na fotkách poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal Daněk. 

Domů
Sdílet
Diskuse