Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Florián Meričko
3. června 2023 18:56
Čas čtení 0:43

Hrad ve Skotsku za 800 tisíc korun? Za výhodnou cenu může být i tvůj, má to však jeden háček

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Výhodná cena s sebou přináší jeden velký problém, uvádí nynější majitel.

Aktuální majitelé skotského hradu Brough Lodge nabízejí svůj majetek k prodeji za lákavou částku přibližně 830 tisíc korun. V nabídce však uvádějí, že to má jeden háček, informuje CNN.

Brough Lodge se nachází na ostrově Fetlar na severu země. Jedná se o jednu z nejodlehlejších lokalit v rámci Velké Británie, a tak je přeprava na ostrov poměrně komplikovaná. Dostupný je z trajektu v Shetlandech, kam se dostaneš po tříapůlhodinovém letu z Londýna.

3. června 2023 13:12 Čas čtení 1:40 Žebříček: Toto jsou nejmocnější armády světa. Česko je v první 50, které země jsme předběhli? Žebříček: Toto jsou nejmocnější armády světa. Česko je v první 50, které země jsme předběhli?

Na ostrově Fetlar aktuálně žije přibližně 70 lidí. Hrad je zasazen do svahu a nabízí výhled na pastviny a útesy táhnoucí se k moři. Postaven byl v roce 1825 místním obchodníkem, je to však již více než 50 let, co je neobydlený.

Skvělá cena, kde je teda problém?

Kromě domu se na pozemku nachází nádvoří, několik zděných zahrad a oválná věž, která se kdysi používala jako pozorovatelna. Lákavá nabídka a výhodná cena však přinášejí jednu nepříjemnost.

Pokud by sis totiž hrad zakoupil*a, jeho obnova by tě podle odhadů nynějších majitelů vyšla na více než 300 milionů korun. Ke koupi se proto hledá milionář, který by byl ochoten zrekonstruovat unikátní historický objekt.

Škótsky hrad so sebou prináša veľkú komplikáciu - potrebuje rekonštrukciu.Škótsky hrad so sebou prináša veľkú komplikáciu - potrebuje rekonštrukciu.Škótsky hrad so sebou prináša veľkú komplikáciu - potrebuje rekonštrukciu.
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse