Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
4. června 2023 8:44
Čas čtení 0:36

VIDEO: Maďarská vláda zveřejnila video zobrazující Ukrajinu bez Krymu, nyní čelí kritice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Maďarská vláda zveřejnila video zobrazující Ukrajinu bez Krymu, nyní čelí kritice
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky

Kromě toho upozorňují ukrajinská média i na fakt, že ve videu není žádná zmínka o tom, že válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko.

Několik ukrajinských médií kritizuje maďarskou vládu poté, co na YouTube zveřejnila video, kde je vyobrazena Ukrajina bez Krymu. Píše o tom Ukrajinska Pravda.

Ve videu vyzývají k ukončení války a řešení konfliktu mírovou cestou. Kyjev však několikrát upozornil na to, že mírová jednání s Moskvou nepřipadají v úvahu, pokud budou ruské síly nadále okupovat část ukrajinského území a podnikat na něj útoky.

3. června 2023 12:00 Čas čtení 0:43 Aktuálně: Ukrajina je připravena na protiofenzívu. „Věříme, že uspějeme,“ říká Zelenskyj Aktuálně: Ukrajina je připravena na protiofenzívu. „Věříme, že uspějeme,“ říká Zelenskyj

Kromě toho upozorňují ukrajinská média i na fakt, že ve videu není žádná zmínka o tom, že válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko. Na mapě ve videu je vidět červenou barvou vyznačená mapa Ukrajiny bez Krymu, přičemž oficiální maďarská vláda anexi poloostrova Ruskem neuznala.

Maďarská vláda v čele s Viktorem Orbánem už dlouho bojuje za zmírnění sankcí, které kvůli válce na Ukrajině uvalila Evropská unie na Rusko. Kromě toho Orbán vyzýval, aby bylo Ukrajině zabráněno v protiofenzivě. Země je však v současnosti plně připravena, potvrdil prezident Zelenskyj.

Video maďarské vlády si můžeš prohlédnout níže:

Domů
Sdílet
Diskuse