Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
5. června 2023 18:03
Čas čtení 0:40

Zahřívaný tabák s příchutí v Česku končí. Prezident podepsal zákon

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Zahřívaný tabák s příchutí v Česku končí. Prezident podepsal zákon
Zdroj: Unsplash/danya

Ani v poslední době populární zahřívaný tabák se nevyhne zákazu příchutí. Prezident Petr Pavel podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví. Zahřívaný tabák tak bude omezen podobně jako cigarety nebo balený tabák.

O změně zákona informoval Pražský hrad. Norma, která zavádí směrnici Evropské unie, začne platit na podzim 23. října. O konkrétních změnách v charakteristice tabákových výrobků informovala taktéž Státní zemědělská a potravinářská inspekce. 

„Komise ve zprávě o zjištění podstatné změny okolností u zahřívaných tabákových výrobků stanovila podstatnou změnu okolností týkajících se zahřívaných tabákových výrobků (vzrůst objemu prodeje zahřívaných tabákových výrobků a vzrůst objemu prodeje zahřívaných tabákových výrobků na maloobchodní úrovni z celkového prodeje tabákových výrobků),“ napsala.

Problém je příchuť 

„Zákaz uvádět na trh tabákové výrobky s charakteristickou příchutí nebo obsahující aromata v jakékoli z jejich složek, jako jsou filtry, papíry, balení, kapsle nebo jakékoli technické prvky umožňující změnu vůně nebo chuti dotčených tabákových výrobků nebo jejich intenzity kouře, který již existuje u cigaret a tabáku k ručnímu balení cigaret, se bude vztahovat i na zahřívané tabákové výrobky,“ dodala inspekce.

21. dubna 2024 9:00 Čas čtení 11:08 Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká

Na českém trhu je zdaleka nejvíce vidět značka zahřívaných tabáků Iqos od Phillip Morris, British American Tobacco má svůj produkt glo. Český trh ještě doplňuje firma Imperial Brands, která prodává zařízení Pulze.

Domů
Sdílet
Diskuse