Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2015 16:02
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nejbrutálnější současný muscle car, Challenger Hellcat se 707 koňmi, driftuje ve vzduchu!

TECH
Uložit Uložené

Nejvýkonnější stroj nesoucí legendární název Challenger v historii se ukazuje v zajímavém videu.

Modernizovaný Challenger je na scéně přibližně rok, ale mezitím jsme poznali i jeho nejvýkonnější verzi SRT Hellcat, která je zároveň tím nejvýkonnějším strojem nesoucím legendární název Challenger v historii. Ten se na první pohled odlišuje předním nárazníkem s většími nasávacími otvory a viditelným splitterem, ale i přední kapotou s masivnějšími otvory. Standardem jsou 20'' disky, které jsou obuty do špičkových pneumatik Pirelli P Zero Nero, zda brzdový systém značky Brembo s kotouči průměru 390 mm vpředu. Na rozměrech nabral i zadní spoiler, ale především výkon motoru. Největší pozornost se soustředí na nekompromisní osmiválec HEMI o objemu 6,2 litru, který zdobí přední útroby. Zprvu se hovořilo o výkonu kolem 600 koní, ale jak ukázal čas, Dodge zašel ještě mnohem dál a agregát počítá se silou 520 kW / 707 koní!

Americká bestie se napoprvé ukázala ve svém nejlepším světle, tedy jako drift king, ve videu, které má na svědomí známá americká ropná společnost Pennzoil. Pod všechno se podepsal Ozan Biron, tedy týpek, který spáchal i nedávné video BMW M4 driftující na letadlové lodi. I tentokrát jsme svědky pěkné "podívané", neboť kromě dovádění v ulicích města, později představení díky šikovným ručkám počítačových grafiků pokračuje ve vzduchu, na asfaltové plošině, kterou nese čtveřice vrtulníků.

Nejbrutálnější současný muscle car, Challenger Hellcat se 707 koňmi, driftuje ve vzduchu!

Zpět
Sdílet
Diskuse