Úterý 18. 9. 2018 svátek má Kryštof

hledej na refresheru

Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

V dnešní době už naštěstí není synonymem pro slovo burger hnědá placka bez chuti v gumové housce z nejmenovaných fast foodů, ale kus poctivého mletého masa v křupavé domácí houstičce.

19. duben 2015, 17:06

V dnešní době už naštěstí není synonymem pro slovo burger hnědá placka bez chuti v gumové housce z nejmenovaných fast foodů, ale kus poctivého mletého masa v křupavé domácí houstičce.

Níže uvedený test je napsán na základě subjektivního názoru, založeného na pár návštěvách, proto se vaše hodnocení a názory na dané podniky mohou někdy i podstatně lišit. Nikdo nebyl na naši návštěvu předem upozorněn, a tak jsme zkrátka mohli mít jen štěstí na „dobrý" či „špatný" den.

 

V posledních letech vznikla v Praze řada burgráren, které si za dobu svého působení již udělaly slušné jméno. Pojďme se tedy společně podívat do některých z nich! A ve kterých nám nejvíce a nejméně chutnalo?

 


 

9. Fasty's 

Pár metrů od níže uvedeného řeznictví Naše maso v Dlouhé najdeme restauraci Fasty’s burger, která krom burgerů nabízí také pizzu, těstoviny a mexickou quesadillu. Na první pohled se jeví Fasty’s jako jedno z mnoha bister, jež jsou po Praze mraky. Interiér je rozdělen na přední místnost, kde se berou objednávky, připravuje jídlo a na druhou, kde je u popsané a potagované zdi k dispozici šest stolků s lavicí a židlemi.

 

Přesto, že se Fasty’s může jevit na první dojem až nevábně, v době naší návštěvy nebylo místo k sezení a na burgery se stála fronta. Já jsem zvolil Queen’s Burger, obsahující čedar, slaninu, rajče, ledový salát a dresing. Za cenu 135 Kč jsem dostal nejenom pořádný burger, ale také porci hranolek a nápoj dle výběru (250ml plechovka z nabídky Coca-Cola nebo půllitrová voda). Když říkám pořádný burger, tak myslím opravdu pořádný, kvantita šla ale bohužel na úkol kvality.

 

Maso mi připomínalo rozklepaný a do úmoru propečený karbanátek bez chuti a zápachu. Dalším problémem byla celková chuť burgeru, která byla naprosto přehlušena mořem kečupu, ve kterém se burger topil. Čedar byl na mase hezky rozteklý, jeden plátek slaniny, který jsem v burgeru našel, nebyl ale díky tuně salátu, rajčat a především kečupu, cítit. Houska z Fasty’s je velká a hutná. Co se týká stránky vizuální, tak vypadala, jako kdyby si na ni při přípravě někdo sednul.


S ostatními burgrárnami bych Fasty’s nesrovnával, nedosahuje zdaleka takové kvality surovin, jako nabízejí ostatní, ať už mám na mysli maso (vs. Naše maso nebo Bejzment), housku (Burger Bar, Palanda) či celkový vzhled (Dish). Za tuto cenu, která zahrnuje nápoj včetně hranolek Fasty’s, konkuruje hlavně zaběhlým fastfoodům typu McDonald‘s/Burger King.

  

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

5/10


  

8. Tom's Burger  

Naproti Masarykovu nádraží, kousek od známého baru Top Gear, najdeme Tom’s Burger, který má, kromě této pobočky v Hybernské, ještě další dvě. Kromě výběru z 24 burgerů různých velikostí (od 100g až po 300g), nabízí také jídla z mexické kuchyně jako např. burrito, quesadillu nebo tortillu.


Interiér připomíná spíše nějakou mexickou restauraci doplněnou poněkud nevkusnou dekorací, tzv. všehochutí. Zarámované pytlíčky s cukrem, etikety od piv a podtácky, lahve od různých druhů piv, zlatá zrcadla, černobílé obrázky připomínající dobu první republiky či nápis „Prádelna" na mě žádný dojem neudělal.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?


Objednaní burgeru byla ale ještě větší komedie. Na place se pohybovali dva číšníci, kteří sice hned pozdravili, ale to bylo na dlouhou dobu z jejich strany všechno. Přes 15 minut jsme čekali, než k nám vůbec někdo přišel s jídelním lístkem, který jsme neměli, jako ostatní, na stole. Téměř po čtvrt hodince, kdy už mi docházela trpělivost, jsem dal číšníkům přeci jenom poslední šanci a začal jsem na ně mávat jak „na prvního Mája‘‘. Nevím, na co páni vrchní čekali, jeden z nich točil asi už sté pivo, které neměl ani komu dát a druhý koukal, jak to jde pánům kuchařům za grilem. Poté, co se jeden z nich k nám konečně dobelhal, objednali jsme si Chilli Burger (99 Kč) a Kofolu.

 

Na jídlo už nebyla až taková čekací doba, Kofolu ale bohužel přinést zapomněli. Burger vypadal na první pohled celkem dobře. Houska ale zklamala, horní část byla suchá a dávivá. Spodní část už přitom byla, co burger přinesli, úplně promočená. Při každém dalším soustu se burger díky šťávě z masa, kečupu a guacamole naprosto rozpadal. Maso bylo ale šťavnaté, středně propečené a společně s guacamole, čedarem a papričkami jalapeños k sobě ladilo. Chuťově bylo na chilli burgeru vše v pořádku.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

6,5/10


  

7. Naše maso 

Nejdříve jsem přemýšlel o tom, zdali mám Naše maso do tohoto článku o pražských burgrarnách zařadit. Nejedná se totiž o čistokrevnou burgrárnu tak, jako u většiny ostatních podniků. Naše maso je řeznictví vedené známým pražským řezníkem Františkem Kšáňou, který se přesunul z řeznictví svého otce na pražském Břevnově, kde začínal svoji kariéru, do ulice Dlouhá. Tak, jako se v Břevnově často stojí fronta až ven, to samé platí zde v centru města.

 

Naše maso patří pod řetězec Ambiente a nachází se jen pár desítek metrů od známého Lokálu téže společnosti. Naše maso spojuje řeznictví společně s malým bistrem, kde si můžete dát společně s námi objednaným burgerem například čerstvě namíchaný tatarák, domácí sekanou nebo hovězí steak z vysokého roštěnce. To všechno je možné následně zapít Antošovou světlou desítkou, kterou si sami načepujete přímo z kohoutku ve zdi či zakousnout pečivem upečeným v Pizza Nuova (taktéž člen řetězce Ambiente).


Na objednaný burger jsem v přeplněném, ale velmi vkusně zařízeném řeznictví, čekal přibližně 10 minutek a po vyvolání mého jména sympatickým panem Kšáňou se jal burger ochutnat. Vzhledem k tomu, že jsem nebyl sám, který se rozhodl vydat se do řeznictví mistra Kšáni, burger jsem si raději vzal s sebou. I když je možnost se v řeznictví posadit, počet hostů dychtících se po sezení značně převyšuje počet židlí.


Houska s burgrem byla rozpůlena a každá půlka zvlášť zabalena v papíru. Nebyla klasická burgrová, proto ji nemůžu moc s ostatními srovnávat, přesto byla ale chutná a křupavá. Jen její spodní část byla nízká – lehce se tedy promočila. Jedinými ingrediencemi v burgeru byla dijonská hořčice, červená cibulka a nakládaná okurka. V jednoduchosti je krása.


K masu není co dodat, 180g kus hrubě namletého hovězího masa byl vynikající a šťavnatý i přesto, že byl připraven víc než medium rare. Za 125 korun tak dostanete poměrně malý burger, s průměrnou houskou, zato ale s nadprůměrným a vynikajícím masem. Zajít si tak do Naše maso na českou verzi klasického hamburgeru se rozhodně vyplatí, počítejte ale s tím, že porce víc odpovídá předkrmu nebo svačině než hlavnímu chodu. Odměnou vám ale bude poctivá chuť.

  

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

7/10


 

6. The Tavern 

Přímo u jednoho z východů z Riegrových sadů, na rohu ulic Vozová a Chopinova, narazíte na skromný bar/hospodu, nesoucí název The Tavern. Interiér je zde poměrně obyčejný a nijak prostorný, o příjemnou atmosféru se ale stará tmavý dřevěný nábytek, intimní osvětlení a dobře naladěná obsluha.

 

Na výběr zde máte ze 7 burgerů, které jsou z hovězího krku nebo uzeného krůtího prsa a dále ze 3 vegetariánských, které obsahují například čočku, hnědou rýži, špenát či fazole. Při návštěvě Tavernu bychom neměli přehlédnout nabídku koktejlů, které jsou tvořeny dle domácích receptur i z domácích surovin.


Od objednání uplynulo přibližně čtvrt hodinky a servírka byla už na cestě s objednaným burgrem, který byl, stejně jako hranolky, podávaný v červeném plastovém košíčku, vyloženém béžovým papírem. Volba padla na Classic Bacon – Cheddar (209 Kč), který byl s mletým masem z hovězího krku, dvěma plátky čedaru, křupavou slaninou, kečupem, majonézou, hořčicí, salátem a okurkami. K tomu byl ještě košík hranolků.


Předtím, než se pustím do samotného burgeru, měl bych pár výhrad ke způsobu podávání v plastovém košíčku. Zaprvé vzhled – burger byl v mističce úplně zapadlý, tudíž nebylo možno vidět jeho strukturu (což mimo jiné nebyla až taková škoda). Od burgeru za 200 Kč bych přece jenom očekával trošku lepší prezentaci, ať byla snaha zaujmout jakákoliv, tohle nebylo ani cool ani retro, ani nic. Za druhé, jak má člověk z tohoto miniaturního košíčku jíst? Jsou dva typy lidí, ty, co jedí burger rukama a ty, co dávají přednost civilizovanému stylu a používají příbor. Pro člověka, který by chtěl jíst burger příborem, je šance takřka nulová, manipulace s vidličkou a nožem v tak malé ohrádce je nemožná. To samé ale platí i pro toho, kdo by ho chtěl jíst rukama. Pokud si burger chcete na chvilku odložit do košíčku, při opětovném vyndávání se celý namočíte do dresinku, který se obtiskne na strany košíčku.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?


Co se týče burgeru, jak jsem již naznačil, tak po stránce vzhledové žádná sláva. Domácí máslová houska byla ale vynikající a nezklamala, to samé bohužel nemůžu tvrdit o masu, které jsem dostal nízké a až moc propečené. Výška masa odpovídala i výšce burgeru, který byl nizoučký, ale odspoda nahoru narvaný všemi ostatními ingrediencemi, které začaly, společně s omáčkou, po prvních dvou zakousnutích vytékat, vypadávat a po snězení je člověk zralý na sprchu. Co se týče čerstvosti surovin, nemám nejmenší výtku. Největší obdiv sklidila křupavá slaninka, kterou bych považoval za tu nejlepší ze všech hodnocených burgráren. V burgeru jí byli tři plátky, takže při každém kousnutí jste její vynikající a plnou chuť mohli cítit.


Od Classic Cheddaru jsem čekal, jak už název napovídá, burger, kterým se měl Tavern prezentovat – základ toho, co nabízí. Podle mě ho však kazí kombinace majonézy, hořčice a kečupu, která potlačuje celkovou chuť burgeru. Vybral bych si jednu, nebo dvě z nich, ale určitě ne všechny dohromady. Od Tavernu jsem čekal trošku víc, při další návštěvě by volba na Classic Cheddar určitě nepadla.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

7,5/10


 

5. Peter's Burger Pub 

Uvolněné a příjemné prostředí. To nabízí karlínský Peter’s Burger Pub na rohu ulic Pernerova a Thámova hned pod Vítkovem. Zde jsem si dal burger nesoucí název Lucky Man (157 Kč), který byl ochucen majonézou s chipotle papričkami, dále obsahoval čedar, slaninu a bokem podávané nachos se salátem coleslaw a domácími hranolky.

 

Menším zklamáním bylo samotné maso, které bylo nízké, málo výrazné, a pokud jste ho přikusovali s obrovskou houskou, moc chuti jste nedostali. Místní houska mě také nezaujala, byla až moc velká a křupavá, což způsobí, že v polovině jídla budete mít pocit, že vám brzy pusa vypadne z pantu. Chuťově byl ale burger dobře vyladěn, chválu zaslouží také pořádné domácí hranolky a malý salát coleslaw.


Peter’s Burger Pub se může pochlubit opravdu stylovým interiérem, který bych ohodnotil jako jeden z nejlepších z námi navštívených burgráren. K burgeru si můžete dát pivo z pivovaru Varnsdorfský Kocour a Konrád nebo třeba vanilkovou kolu za tři pětky.

  

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

8/10


 

4. Bejzment 

Pokud chcete ochutnat kus Ameriky, navštivte smíchovský Bejzment, kterému samochvála a sebevědomí na jeho stránkách rozhodně nechybí. Receptura burgerů pochází z USA a v novém a vylepšeném menu najdete i speciální bizoní, jehněčí nebo nám, obsluhou nabízený, klokaní burger pro pravé gurmány.


Samochvála u Bejzmentu rozhodně nesmrdí, alespoň určitě co se interiéru týče. Ze všech burgáren, co jsme navštívili, je tento smíchovský nejvíce stylizován do amerického stylu. Nechybí americké plakáty, vlajky či hliněné cedule na reklamu od Coca-Coly nebo Pepsi. Další věcí, která stojí za pozornost, je originálně napsané menu. Pokud chcete pivo, hledejte kategorii s názvem „Bír" a „Apetajzrs" zase třeba pro předkrmy.

 

Co se týče burgerů, je zde na výběr z osmi a jednoho kilového macka, který je na maxi housce společně se salátem, karamelizovanou cibulí, čtyřmi plátky uzené slaniny apod. za 599 Kč. Pokud tento burger pokoříte do jedné hodiny, nezaplatíte ani korunu a Bejzment se vám odmění cenou za obžerství (tričko).

 

Této výzvy jsem se ale nezúčastnil, zůstal nohama na zemi a vybral si Big Teks (169 Kč) s BBQ omáčkou, čedarem, guacamole a lahodným cibulovým kroužkem. Burger jsem dostal připravený přesně tak, jak jsem požadoval, a to medium rare. Maso bylo šťavnaté a plné chuti, ve spojení s vynikajícím guacamole se jednalo a super zážitek, který ještě umocňovala BBQ omáčka s cibulovým kroužkem. Burger držel až do posledního sousta krásně při sobě a houska, na které bylo „ocejchované" logo Bejzmentu, byla sice hodně křupavá, ale ne až tak přehnaně jako ta v Peter’s.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

  

9/10


  

3. Burger Bar 

Jako jeden z mála nejznámějších burgráren v Praze, se Burger Bar nevyskytuje v širším centru, ale až v okrajové části Prahy 6, v Nebuších. Pro někoho, kdo není z „šestky", může být cesta do Nebušic celodenním výletem, věřte ale tomu, že tento výlet stojí setsakrametsky za to! Burger Bar, fungující přibližně dva roky, se nachází v přízemí hotelu Hotel Dolce Villa. Prim zde hraje dřevo a béžově natřené stěny, které navozují příjemnou atmosféru.

 

I když název restaurace napovídá tomu, že zde najdete pouze burgery, není tomu tak. V nabídce je i velké množství salátů, předkrmů, tradičního českého jídla nebo pochutin k místním točeným Úněticím či Svijanům. Burgerů je v nabídce celkem 7 plus možnost objednání tzv. degustačního setu, který obsahuje ochutnávku tří různých miniburgerů z nabídky – konkrétně burgeru Latino (s chilli omáčkou), kuřecího a cheeseburgeru. Tento degustační set mi přijde jako super nápad pro toho, kdo se nemůže rozhodnut, který z burgerů si dát. Zároveň si utvoří přehled o širší nabídce a při další návštěvě už bude vědět, po čem sáhnout.


Mně se jako jasná volba jevil burger s názvem Dolce Villa, ve kterém jsem našel krom hovězího hamburgeru volské oko, slaninu, čedar, dijonskou hořčici, kečup a salát. Jedinou věcí, která by vás mohla odradit, je nepříliš populární nakládaná okurka, kterou téměř každý druhý z klasického „číze" od McDonaldu vyndává. Burger je podáván na vkusném dřevěném tácu s vyrytým nápisem Burger Bar. Tác je rozdělen na prostor, který je vyložen hnědým papírem (na kterém je burger), dostatečně velký na to, aby se tam burger vešel – na rozdíl od košíčku v Tavern. Na druhé půlce tácu jsou potom hranolky a malý listový salát. Celý tento „set" vyjde na příjemných 175 Kč. Domácí houska, sypaná loupaným a neloupaným sezamem, byla křehká a vláčná a i po nasáknutí rozteklým žloutkem se nerozpadla a zůstala hezky pevná. Vynikající bylo také maso připravené přesně podle přání (velmi milá obsluha se na jeho úpravu sama předem zeptala), na „medium rare“.


Kombinace s vajíčkem, čedarem, dijonskou hořčicí a nakládanou okurkou mi k sobě velmi ladila a chuťově jí nebylo co vytknout. Společně s hranolky a osvěžujícím listovým salátem mě Burger Bar velmi mile překvapil a na celé návštěvě, včetně vynikajícího burgeru, bych nenašel jedinou chybičku.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

  

9/10


  

2. Café Palanda

Palanda patří v Praze dlouhodobě mezi jedny z nejlépe hodnocených burgráren. Najdete ji mezi stanicemi metra B Náměstí republiky a Florenc, pár metrů od známé restaurace Zdeňka Polhreicha Cafe Imperial, ve Zlatnické ulici. Při vstupu Palanda působí jako poměrně malá, avšak velmi útulná kavárna. Po chvilce si ale všimnete schodiště, které vás zavede do prvního patra, kde je dalších několik stolů a výhled na přízemí kavárny. Celý interiér je laděn do béžové barvy, dřevěného obložení a příjemného nenásilného světla.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?


Palandu jsem navštívil kolem poledne a po usazení se hned dotázal po nabídce vyhlášených burgerů. Jinak milá servírka mě ale hned na počátku zklamala, protože mi s omluvou sdělila, že burgery je možno objednat si až po poledním menu - tedy od 14:00. Nevadí, objednal jsem si tedy burger, který byl na denní nabídce. A to 150gramový Chicken Cheese Burger se salátem coleslaw (99 Kč). Této volby jsem rozhodně nelitoval, houska v Palandě je vynikající, měkká a zároveň křupavá, posypaná bílým a černým (neloupaným) sezamem. Šťavnaté kuřecí stehenní maso s římským salátem bylo zalito výborně dochuceným dresinkem, kterého bylo tak akorát a dobré konzistence. Ani po několika soustech se spodní houska nerozmočila a burger si držel tvar.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

Nechtěl jsem ale zůstat pouze u poledního burgeru, proto jsem Palandu navštívil ještě jednou, abych si dal plnohodnotný burger. Ochutnal jsem Royal Bacon Cheese Burger, který je podáván společně s hranolky a salátem coleslaw, dohromady za 209 Kč. Houska byla stejná jako u Chicken Cheese, tedy vynikající, ingredience uvnitř na stejné úrovni a maso šťavnaté. Jedinou výtku bych měl na slaninu, kterou bych uvítal ještě víc opečenou a okapanou, ale to je detail. Hranolkám svou chutí a křupavostí mohou konkurovat snad jenom ty v Dishi. Byla to jak pastva pro oči, tak i pro chuťové buňky.

  

9/10


  

1. Dish {fine burger bistro} 

Něco, jako je pro muslimy Mecca, kterou musí každý alespoň jednou navštívit, je pro milovníky burgerů z Československa, vinohradský Dish. Pokud si přečtete většinu hodnocení o Dishy, uslyšíte z 99,9 % jen pozitivní komentáře – a to po zásluze. Interiér Dishe musíte buď milovat, nebo nenávidět. Já osobně jsem se v interiéru, který je rozdělen na dvě části, cítil velice příjemně. Hned při vstupu vás praští do nosu vůně připravovaných burgerů, která se díky otevřené kuchyni, šíří bleskem. Pro toho, kdo by chtěl sledovat kuchaře přímo v akci, je zde možnost i posezení u baru s výhledem přímo na jejich ruce. Druhá část bistra je poněkud stísněnější a ne tak živá jako ta první, ale zase působí až mile domáckým dojmem.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

Teď ale k burgerům. Základní nabídku tvoří celkem 11 burgerů, různě a zajímavě prokombinovaných chutí. Ať už se jedná o Guláš burger s pomalu pečenou hovězí hrudí, jehněčí či o Portobello - veggie burger, který obsahuje grilované marinované portobello s uzenou mozzarellou a pestem.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger? 

Zvolil jsem základní Dish (189 Kč) s čedarem, slaninkou, kečupem, salátem, aioli z pečeného česneku a nakládanou okurkou. Místní houska je měkká, ale zároveň dostatečně pevná, neprotéká a všechno drží krásně při sobě až do konce. U masa jsem si neřekl o míru úpravy, ale čekal jsem ji medium rare, dostal jsem však spíš well done. Přesto bylo maso šťavnaté, omáčka vynikající a slanina křupavá a okapaná. Burger v Dishi patří vzhledově jednoznačně mezi ty nejlepší. K burgeru jsem si dále dal vynikající místní hranolky s pikantní Piri Piri omáčkou, které podávají zabalené v hnědém papíru a zapíchnuté v malé zavařovací sklenici.

 

Celkově se mi stylizace v Dishi velmi libí, ať už se jedná o takto zajímavě podávané hranolky či talíře, které mi připomínají nádobí mé babičky. Další zajímavostí je to, jak v Dishi vyřešili problém s kohoutkovou vodou. Za 12 kaček dostanete 750ml lahev s vodou (sycenou či nesycenou), doplněnou skleničkami, které silně připomínají ty z Polské lidové republiky. Společně s dřevěným vybavením do sebe všechno krásně zapadá.

 

Velký test pražských burgráren – kam zajít na ten nejlepší burger?

 

10/10


  

Jedním z důvodů, proč Palanda, Burger Bar ani Bejzment nejsou přeci jenom na prvním místě, je prostředí. I když bych měl hodnotit pouze burgery, prostředí se nedá opomenout. Dish má v sobě všechno, co očekávám od té nejlepší burgrárny dohromady.

 

Palanda mi přijde přeci jenom trošku jako kavárna, Burger Bar spíše jako normální (přesto vkusně) zařízená restaurace a výzdoba v Bejzmentu mi na můj vkus přijde až moc přestylizovaná.


První místo je pro mě tedy jednoznačná volba, zato na druhou příčku bych nejradši dal všechny tři výše zmíněné. Od pátého místa je už pořadí však jasné, karlínský Peter's, který na vás dýchne krásným prostředím a dobře dochucených burgerem je následován The Tavern. Řeznictví Františka Kšáni ml. nabízí výborné (Naše) maso, nejedná se však o plnohodnotnou burgrárnu, a tak zaujímá sedmou příčku před Tom’s Burger, kde celkový dojem zkazila mírně beznadějná obsluha, na samém konci je potom fastfood Fasty’s.

A jakou pražskou burgrárnu považujete za nejlepší vy?
Dish fine burger bistro
2009 hlasů
Café Palanda
932 hlasů
Burger Bar
164 hlasů
Bejzment
350 hlasů
Naše maso
228 hlasů
Peter's Burger Bar
259 hlasů
The Tavern
288 hlasů
Tom's Burger
279 hlasů
Fasty's
273 hlasů
Vyjádři svůj názor na článek
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad Méně takových článků
Super! Více takových článků
Řekni nám, proč se ti článek nelíbí:
Děkujeme za tvůj názor!
Pomáhá nám i autorům při zkvalitňování obsahu na stránce.
Líbil se ti článek? Sdílej ho přátelům
NAHORU
Jako neregistrovaný jsi tento měsíc přečetl už 1/40 článků. Přihlas se pro neomezený přístup. Jako neregistrovaný jsi přečetl už 1/40 článků za měsíc. PŘIHLÁSIT / REGISTROVAT PŘIHLÁSIT
Nejčtenější
Záleží nám na soukromí čtenářů. I z toho důvodu ti poskytujeme detailní informace o tom, jak využíváme soubory cookies a jiné technologie zabezpečující správné fungování a vývoj stránky. Pro víc informací si přečti naše Zásady ochrany osobních údajů , kde najdeš, jak používáme soubory cookies, případně se seznam s Podmínkami užívání portálu platnými od 24. 5. 2018. Zpracování cookies můžeš zabránit nebo změnit své preference v nastaveních internetového prohlížeče. Pro detailnější nastavení klikni na víc možností níže.
Upozornění na právo nastavení ochrany osobních údajů na Refresheru

Vzhledem k existujícím i chystaným změnám v zákonech ti dáváme možnost detailního nastavení zpracování osobních údajů a preferencí spojených s jejich zpracováním.

Přečti si možnosti, posuň zobrazení níže, nastav si své preference a klikni na tlačítko Souhlasím, když budeš chtít pokračovat na Refresher. Soubory cookies jsou důležitou součástí technologie v tvém prohlížeči. Jsou natolik důležité, že je budeme muset použít pro zapamatování si toho, že jsi toto okno potvrdil/a, v opačném případě bychom ti ho museli zobrazovat znovu a znovu.

Údaje, které zpracováváme, když používáš Refresher
Ze strany Refresheru sbíráme tyto osobní údaje:
  • Když navštívíš Refresher, uchováváme informace o tom, které články sis přečetl, identifikátory zařízení a prohlížeče, část IP adresy nebo IP adresu v případě přihlášení, soubory cookies a polohu.
  • Při přihlášení do účtu e-mailovou adresu.
Proč sbírá Refresher tyto údaje:
  • Ke zlepšení kvality našeho webu a vývoji nových webových služeb.
  • K provádění analýz a měření s cílem pochopit, jak je náš web využíván.
  • K tomu, abychom nezobrazovali obsah, který jsi už viděl.
  • Pro zobrazování přizpůsobeného obsahu, jako jsou například relevantnější články.
  • Pro schopnost identifikovat tě jako uživatele při přihlašování do svého účtu.
Sbíráme údaje pro partnery a reklamní sítě:
  • Identifikátory zařízení a prohlížeče, část IP adresy, soubory cookies a poloha.
Proč sbíráme tyto údaje pro partnery, třetí strany a reklamní sítě:
  • K tomu, aby mohli fungovat a zobrazovali relevantnější a užitečnější reklamy.
Seznam reklamních sítí a nastavení reklam

Nevyhnutelné osobní údaje – cookies – pro zobrazování reklam sbíráme pro následující společnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
formulář kontakt v souvislosti s osobními údaji >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
kontaktní údaje pro nejbližší pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
kontaktní údaje pro nejbližší pobočku >

 

Možnost vypnout si personalizování reklam a sbírání osobních údajů pro jednotlivé partnery:

Upravit nastavení typů reklam Google - personalizování od společnosti Google

Upravit nastavení typů reklam AdForm - personalizování od společnosti AdForm

 

Svá nastavení pro všechny ostatní reklamní sítě, i ty, které na Refresheru nenajdeš, si můžeš prohlédnout na stránce youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Měření a analýza návštěvnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránek používají ke zlepšení funkčnosti svých stránek údaje shromážděné službou Google Analytics. Shromážďování údajů můžete deaktivovat tak, že si stáhnete a nainstalujete doplněk pro svůj prohlížeč.

Stáhnout doplněk pro prohlížeč

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Společnost Gemius podobně jako služba Google Analytics vyhodnocuje a měří návštěvnost na některých webových stránkách. K měření využívá Cookies, které si můžeš deaktivovat ve svém prohlížeči.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využíváme k analýze návštěvnosti a chování uživatelů. Vytváří nám mapu aktivity návštěvníků, a to na webových stránkách, které vizualizuje a vyhodnocuje. Tyto informace nejsou sbírány vždy, nikde nejsou spárovatelné s aktivitami uživatelů a není tedy možné identifikovat jednotlivce, ale Hotjar ti může nastavit soubory cookies.

Ovládací prvky související s prohlížečem

Nastavení souborů cookies

Soubory cookies jsou životně důležitou součástí technologie ve vašem prohlížeči a slouží ke zlepšení prostředí při používání internetu.

Pokud například na určitém webu nastavíte předvolený jazyk, soubory cookies pomohou prohlížeči zapamatovat si tuto volbu. Některé nebo všechny soubory cookies můžete též zablokovat, to ale může vést k narušení fungování některých funkcí na internetu.

Mnoho webů například vyžaduje zapnuté soubory cookies, když se chcete přihlásit.

Zásady ochrany osobních údajů
Další informace o tom, jak Refresher používá cookies ke zlepšení služeb
  • Přihlašování – pro účely přihlašování potřebujeme tvoji e-mailovou adresu.
  • Přizpůsobení – pro zjištění toho, co tě zajímá, vytváříme tvůj unikátní profil. Pokud nějaké informace posbíráme, najdeš je ve svých nastaveních soukromí a profil můžeš upravit, změnit nebo celé personalizování vymazat.
Jak změnit nastavení zpracování osobních údajů?

Pokud změníte názor, kdykoliv můžete tyto údaje změnit na adrese https://refresher.cz/nastavenia/sukromie.
Pokud toto okno nechceš vídat, když nás navštívíš z jiného zařízení nebo prohlížeče, přihlas se a tvé preference si zapamatujeme.