Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2015 4:47
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Sen každého hráče? YouTuber PewDiePie si za loňský rok vydělal téměř 7 milionů eur

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Milovaný i nenáviděný YouTuber PewDiePie si za rok 2014 přišel na přibližně 7 milionů eur. Jeho každoroční profit tak prudce roste.

Nahráváním záznamů z her se dá v dnešní době přijít na skutečně závratné jmění. Své o tom ví i 25letý švédský YouTuber PewDiePie, vlastním jménem Felix Kjellberg, který si za loňský rok se svojí firmou Pewdie Productions AB vydělal téměř 7 milionů eur (~180 milionů korun českých). Z této částky bude ovšem ještě povinen odvést daně. Pro zajímavost stojí za to uvést, že jelikož část svého profitu z roku 2013 PewDiePie údajně zapomněl zdanit, byla mu letos v březnu (marec) udělena pokuta ve výši necelých 10 000 eur.

Sen každého hráče? YouTuber PewDiePie si za loňský rok vydělal téměř 7 milionů eur

Ačkoliv se jedná zatím o největší profit jeho pětileté kariéry, špatně se mu rozhodně nevedlo ani v předchozích letech. Tak například v roce 2013 jeho výdělek činil více než 3 miliony eur. Za rok 2012 to pak byl necelý milion eur, což za hraní her není vůbec špatné. Obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že většina lidí si podobné peníze nevydělá ani za celý život úmorné dřiny.

V současné době má jeho kanál na kontě skoro 38 milionů odběratelů a díky své celosvětové popularitě si již dlouhodobě na celém serveru drží prvenství, které asi jen tak někdo neohrozí (mezí ním a kanálem na druhé příčce je rozdíl přes 14 milionů odběratelů). 

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Asi není žádným překvapením, že YouTuberův úspěch je mnohými diváky nenávistně kritizován a po nedávném zveřejnění jeho profitu za loňský rok nejspíš poteče jeho odpůrcům vzteky pěna od pusy.  

V nahrávání nalezl PewDiePie zlatý důl

Domů
Sdílet
Diskuse