Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2015 11:32
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Miroslav K.

Agent 007 se hlásí o slovo v chladném traileru pro nejnovější bondovku Spectre

FILMY A SERIÁLY DANIEL CRAIG JAMES BOND
Uložit Uložené

Režisér Sam Mendes nepolevuje a po Skyfall se rozhodl přivést další pamětihodný kousek do sbírky Bondových filmů.

Všichni si teď pozorně poznačíme datum 5. listopadu 2015. Tehdy se do kin totiž dostane Spectre, nejnovější bondovka od Sama Mendese (Skyfall). Ten i nenápadně přiznal, že i když to říkal už po Skyfall, až tato bondovka pro něj bude ta poslední. A zdá se, že do ní chce dát všechno. Jak jinak, máme tady charismatické Bond Girls (k těm se ještě dostaneme), precizně natočenou a sestříhanou akci, velkého Bondova nepřítele a tradiční osudovost. Záporáka si tentokrát střihl Christoph Waltz, přičemž jeho pravou rukou bude Dave Bautista, který naplno zazářil i ve videu níže.

Bond se opět pouští do akce na vlastní pěst, zatímco M (Ralph Fiennes) bojuje o záchranu tajné služby na politickém bojišti. Agenta 007 dostihne minulost a s ní spojená zakódovaná zpráva, která ho přivede k tajné organizaci Spectre, a přesně té by měl Waltz velet. Přitom ovšem M zpochybňuje Bondovy činy na vlastní pěst, to ovšem Jamese moc neštve a ve spolupráci s Moneypenny (Naomie Harris) a Q (Ben Whishaw) se snaží vyhledat dceru svého někdejšího nepřítele, Mr. Whita (konec Quantum of Solace). Právě ona by mohla být klíčem k odhalení SPECTRE. Jak se trailer líbí vám? Bude to lepší, než Kingsman, Man from UNCLE nebo Mission: Impossible V? To zjistíme až za pár měsíců.

Kromě na plátně vždy dobře vypadajícího herce ztvárňujícího agenta 007, k bondovkám odjakživa patřily i nádherné ženy, které nenechaly hlavního hrdinu (včetně nás) chladným. V Spectre se na naše mužské potěšení neobjeví jedna, ale dokonce rovnou dvě Bond Girls. První je Francouzka (které jsou všeobecně do bondovek obsazované nejčastěji) Léa Seydoux, ztvárňující roli Madeleine Swann popsanou jako lékařku a dceru úkladného vraha, s kterou James poprvé přichází do styku na její rakouské klinice a i navzdory tomu, že jejich první schůzka je velmi náhlá, proběhne mezi nimi určitá jiskra.

Doporučeno
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší? Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší? 6. října 2021 16:30

Tou druhou je krásná Monica Belluci (stále se nedokážu smířit s tím, že už oslavila 50 let), která si zahraje postavu s jménem Lucia Sciarra. Kromě toho, že Lucia je vdova po zavražděném mafiánovi pocházejícího z drsného světa mužů, ale plně si uvědomující svou ženskou sílu a přitažlivost, je její představitelka zároveň nejstarší herečkou, jaká kdy ztvárnila Bond Girl. Myslím, že tento fakt ale nikomu nevadí a my se rádi podíváme na všechny prostředky, kterými donutí agenta 007, aby ji ochránil.

Agent 007 se hlásí o slovo v chladném traileru pro nejnovější bondovku Spectre

 Léa Seydoux (vlevo) a Monica Bellucci (vpravo)

Kromě vzpomínaných se do své role Eve Moneypenny vrací Naomi Harris. Třeba si připomenout, že Naomi je první herečkou tmavé pleti, která tuto roli ztvárnila a taktéž se jedná o jedinou Moneypenny s jménem. O své postavě se vyjádřila tak, že vytvořila jen jakési přemostění od Skyfall a dodala jí určitou zodpovědnost za její rozhodnutí v práci, kterou chce vykonávat do konce života. Poslední, neméně krásnou herečkou je Stephanie Sigman, která o své postavě zakrytě (a úspěšně) mlčí. Všechny knihy o Jamesi Bondovi skutečně přečtené nemám (pokud jste to fakt netušili, tak náš agent s povolení zabíjet pochází z pera Iana Fleminga), takže skutečný význam její postavy se pravděpodobně dozvím až v kině.

Agent 007 se hlásí o slovo v chladném traileru pro nejnovější bondovku Spectre

Naomi Harris (vlevo) a Stephanie Sigman (vpravo)

Domů
Sdílet
Diskuse