Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2015 16:22
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Do konce roku zažijeme ještě desítky skvělých kino zážitků. Na které se těšíme nejvíc?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od sci-fi přes horory, fantasy, akční filmy až po dramata a Star Wars, které si prostě zaslouží vlastní kategorii.

Ještě v listopadu loňského roku jsme si představili 50 nejočekávanějších filmů pro rok 2015, no pochybuji, že si to ještě někdo z vás pamatuje. Více než půl roku je však za námi a nám zbývá ještě 5 nesmírně bohatých měsíců, během nichž si lidé jako já slušně vyvětrají peněženku právě kvůli lístkům do kina. V drtivé většině případů ale počítám s tím, že zážitek bude za ty penízky stát. Já sice už teď vím, na co všechno do prosince půjdu, nicméně, je mi jasné, že někdo žije i normální život a nemyslí každý den na Star Wars a všechny filmy, kterých se dočkáme právě do této premiéry. Pojďme se tedy podívat na to, co pro nás Hollywood do prosince ještě má nachystané. 

1. Inside Out - 13. 8.
Tato pixarovka si již svoji světovou premiéru odbyla, slovenští a čeští distributoři ale z nějakých důvodů nedokázali, respektive nechtěli snímek přivést i mezi nás. Rozhodně ne včas. V době, kdy vyšleme někoho z nás do kina pro potřeby recenze, jiní už budou tahat screenery či jiné nekvalitní verze. Alespoň to ale nebudou mít s dabingem, že? V hlavě, jak zní oficiální český název, nahlédneme do myslí všech lidí, které vlastně řídí emoce. Konkrétně se v Pixaru zaměřili pro zobrazení Strachu, Radosti, Hněvu, Smutku a Znechucení. Zápletka se točí kolem výletu Radosti a Smutku, které opustí mozek a s emocemi mladé Reily to pěkně zatočí. 


2. Man From U.N.C.L.E. - 13. 8.
Ve stejný den se ale mohou těšit i příznivci akčního žánru. Promítat se totiž bude novinka Guye Ritchieho (Sherlock Holmes s Downeym, Sbal prachy a vypadni, Snatch) spadající do žánru komediálních špionážních filmů. Děj se zaměří na americkou a ruskou tajnou službu, které musí nečekaně spolupracovat, aby tak odvrátili blížící se jadernou válku. Čekají nás skvělí herci a herečky, pořádná dávka akčních sekvencí, humor a snad i typický Ritchieho skvělý film, při kterém se náramně pobavíme.


3. Fantastic Four - 13. 8.
Tento čtvrtek bude prostě velmi silný. Menší kina si budou muset vybrat mezi Ritchiem a Joshem Trankem, režisérem rebootu Fantastické čtyřky od studia FOX (21th Century Fox). Promítat totiž tři filmy není pro každé kino reálné. Trankova Fantastická čtyřka ale zaujme vizuálem, odlišným pojetím komiksového příběhu, komornější a realističtější atmosférou sci-fi filmu a snad i specifickým rukopisem Joshe Tranka, který by v Hollywoodu mohl skončit velmi dobře, nebo velmi špatně. 


4. Hitman - 27. 8.
Další restart, tentokrát ale ne až takový atraktivní. Hitman už bude skutečně vypovídat svému názvu a nepůjde o žádného Silent Assassina. Připravte se na výbuchy, desítky mrtvých a klasické béčko plné nedotažených efektů, průměrných hereckých výkonů, ale za to s odlehčenou atmosférou a slušnou akcí. Pokud jste ale fanouškem her, raději si dobře rozmyslete, zda investujete právě do tohoto. 


5. Vacation - 27. 8.
Abychom tedy vyhověli i těm fanouškům komedií, no ne? Pro mě to letos vyhrál opět Seth MacFarlane a jeho Méďa 2, který mě rozchechtal víc než jen párkrát. Jsem prostě neslušné hovado a tento humor mi neskutečně vyhovuje. O nic hůř by na tom ale nemuseli být Griswoldovci, kteří se hlásí o slovo po desítkách let. Stále při tom bude Chew Chase, avšak jen skrz cameo. Děj se zaměří na jeho syna Rustyho, který je stejně povedený, co se přitahování problémů týká, jako je táta. Vacation dostává ze zahraničí celkem pozitivní ohlasy, takže jsme na tento restart dost zvědaví. 


6. American Ultra - 3. 9.
Jesse Eisenberg a Kristen Stewart si zopakují spolupráci, tentokrát v akční komedii. Děj vypráví o tom, jak americká vláda poslední desetiletí tajně vychovává smrtící agenty, kteří ale většinu času spí a začínají zabíjet až po své aktivaci. Jedna taková aktivace však nevyjde podle představ a nás tak čeká sled náhodných, vtipných, i akčně pojatých scén. Doufejme, že dorazí i originalita, protože podobné koncepty tu už párkrát byly.


7. Maze Runner: The Scorch Trials - 17. 9.
Dám na své vzpomínky a napíšu, že je to snad jen rok a pár měsíců, kdy se do kin dostalo nové sci-fi pro mladé na způsob Hunger Games či Divergence, Maze Runner (Labyrint). Musím se přiznat, z trailerů jsem snímek odsuzoval a dal mu šanci asi jen začátkem tohoto roku, ale o to víc jsem byl překvapen (příjemně). Asi bych i řekl, že tajemný děj zahrnující mladistvé hrdiny, kteří bojují o svůj život v aréně a následně v pustém světě na naší planetě, je mnohem kvalitnější zpracovaný, než právě zmíněné Hunger Games. A na dvojku se docela těším!


8. Everest - 24. 9.
Jake Gyllenhaal na vrcholu. Tento kluk jednoduše září a nezadržitelně míří za titulem nejlepšího herce z nové, „mladé" vlny Hollywoodu. Po ringu ze Southpaw se přesune na Mount Everest, kde bude bojovat o svou hrdost, splnění cílů a možná i o svůj život.


9. Hotel Transylvania 2 - 1. 10
Když to tomu Adamu Sandlerovi stále nejde ve filmech, alespoň si zadabuje. Úspěšný animák o strastech příšer, samotného Draculu nevyjímaje, se dočká pokračování a tentokrát se bude řešit to, jak je možné, že se v příšery mohou ubytovat lidé a proč je vnuk starého upíra a otce Draculy poloviční člověk. Pro menší skvělá forma zábavy.


10. Frankenstein - 1. 10.

Dostali jsme už kvantum zpracování příběhu o Frankensteinovi a jeho monstru. Tentokrát se ale na všechny tyto události podíváme skrz oči věrného Frankensteinova (James McAvoy) sluhy, Igora (Daniel Radcliffe). Na snímek se velmi těším, protože nás údajně čeká něco zcela odlišné, než co jsme měli šanci vidět, a také mám oba herce velmi rád. 

Do konce roku zažijeme ještě desítky skvělých kino zážitků. Na které se těšíme nejvíc?


11. Marťan - 1. 10.
Prequel k Interstellar. I takto se někteří vyjádřili o Marťan po prvním traileru. Matt Damon je členem posádky, která přistane na Marsu, avšak kvůli jistým problémům je nucena v rychlosti a stresu planetu opustit. Zapomenou tam však Damona, a ten se tak musí snažit o nemožné. Vypěstovat na Marsu život, aby vydržel co nejdéle, možná tak dlouho, aby ho stihli jeho kolegové zachránit. 


12. Crimson Peak 15. 10. 
Jméno Guillermo del Toro je vám, myslím, dost známé. Mimo jiné se postaral o Hellboye či o scénář pro Hobita, kterého měl původně režírovat (škoda, že to nevyšlo). Na podzim začne natáčet Pacific Rim 2, ovšem, ještě předtím dorazí do kin gotický horor Crimson Peak v hlavní roli s Tomem Hiddlestoneom (Loki z Avengers). Hororem snímek začne být tehdy, když se zjistí, že dům, do kterého se nová rodinka nastěhovala, si pamatuje minulost, a ani novomanžel hlavní ženské postavy vlastně není ten, za koho ho všichni měli.


13. The Last Witch Hunter 22. 10.

Vin Diesel jako zarostlý zabiják čarodějnic, který přežívá celá staletí kvůli prokletí a stává se tak posledním lovcem těchto nadpřirozených bytostí? No, nedá se říct, že bych jásal, ale něco mi říká, že si to prohlédnu půl roku po premiéře během deštivého večera a jako s akčním béčkem budu více než spokojen. 

14. Sinister 2 - 22. 10.
Pokračování velmi úspěšného hororu Sinister už dorazilo se strašidelnou atmosférou v povedeném traileru, ale změnili se jak lidé před, tak i za kamerou a logicky, jak to už bývá, se kvalita jemně sníží. Uvidíme, co na to řeknou kritici, ale diváci, kteří chodí na horory i tak z jediného důvodu (bát se a být napjatí) budou zaručeně uspokojeni.


15. Legend - 29. 10.
Tom Hardy v dvojroli? Sem s tím! Ale počkat, bude to dokonce jemně noirová gangsterka zasazená do Londýna během 60. let. Rázem tak očekávání a natěšenost stoupá. Obávat se byť jen průměrného hereckého výkonu od Hardyho je stejné, jako očekávat méně než úžasnou práci před kamerou v podání Gyllenhaala či DiCapria. Hardy si zahrál dvojčata Ronalda a Reginalda Krayovcovi.


16. James Bond: Spectre - 6. 11.
Nejnovější Bondovka s Danielem Craigem bude pravděpodobně i poslední od režiséra Sama Mendese (natočil i Skyfall). Stále je sporné, zda se nezmění i představitel nejznámějšího agenta v historii kinematografie, ale rozhodně by to byla škoda. Tentokrát se 007 postaví tajné organizaci Spectre. Velet by jí podle všeho měla postava jménem Christoph Waltz a uvidíme i Drax z Guardians of the Galaxy! Čeká nás spousta akce, nové gadgety pro Bonda, více krásných žen a Bond Girl, než kdykoliv předtím a ještě mnohem více.


17. Steve Jobs - 13. 11.
Pokud vás Ashton Kutcher jako Steve Jobs zklamal, respektive jste byli s filmem nespokojeni, možná budu zase jednou jen riskantně předvídavý, ale myslím si, že Aaron Sorkin jako scenárista (Newsroom, Social Network) a Danny Boyle (Tranz, 127 hodin, Trainspotting...) jako režisér nám díky skvělému výkonu Michaela Fassbendera coby Jobse samotného chuť napraví. 


18. Hunger Games: The Mockingjay - Part 2 - 20. 11. 
Tak, bude to konečně to finále, nebo bude ještě chtít studio Lionsgate něco vydělat? Mluví se totiž o tom, že se dočkáme buď prequelu nebo sequelů. Nakonec, jinak nedopadl ani Harry Potter či Středozem. Oblíbené fantasy a sci-fi série přece třeba ždímat do úmoru. V posledním filmu podle knižní předlohy se však dočkáme konečného zúčtování v Panem, a těšit se tak můžeme na kopec akce. 


19. Black Mass - 20. 11. 
Johnny Depp ve vrcholové formě? Že by přece jen? Po dlouhých letech se konečně rýsuje film s Deppem, kde se skutečně bude muset spoléhat na svůj herecký talent, který kvůli penězům odložil do kouta. Stylová gangsterka podle skutečných událostí nás zavede do 70. let bostonských ulic, kde vyrůstali a později se setkali jako dospělí lidé John Connolly a James "Whitey" Bulger, už ale jako agenti FBI a hlava irské mafie. 

20. Good Dinosaur 27. 11.

Druhá pixarovka v jednom kalendářním roce. To tu tuším snad ještě nikdy nebylo. Strach z nedokonalé práce je tedy opodstatněný, avšak po prvních dvou trailerech na tento animák věřím a doufám, že zahraje na struny i dospělákům. Zatím to vypadá na jízdu jen pro oko těch menších. Děj mluví o časové kontinuitě, kde nechvalně známý asteroid nezasáhl naši planetu a nezpůsobil tak vyhynutí dinosaurů. Jeden z nich se spřátelil s člověkem, přičemž je čeká dobrodružný výlet do neznáma. 


21. In the Heart of the Sea - 3. 12

Podle původního plánu premiéry jsme měli toto drama pravděpodobně vidět někdy teď v létě. Warner ji ale přesunul o půl roku později a my si tak na boj Thora (Chris Hemsworth) s mobidickem budeme muset počkat. Režíroval Ron Howard, mistr biografických snímků. Stakynopsa mluví o námořníkovi, kterému potopila loď obrovská ryba. Tu se následně pokusí zabít a pomstít se jí.


22. Malý princ - 3. 12.
Pamatujete si ještě na ten kouzelný trailer pro pohádku, která bude pravděpodobně nejvíce o emocích? Už jen název by vám měl být povědomý, protože mluvíme o animovaném zpracování knížky známé po celém světě. Tvůrcem je Antoine De Saint Exupéry a dnes by byl při pohledu na jeho dílo snad spokojen. Já osobně se tohoto nevím dočkat, no a vy si raději pusťte trailer, který vás zaručeně přesvědčí o návštěvě kina. 

23. Bridge of Spies - 3. 12.
Bratři Coenové jako scenáristé, Tom Hanks se snahou oživit svůj geniální herecký um, Steven Spielberg na pozici režiséra a téma studené války? Pokud toto dopadne špatně, bude to pravděpodobně kvůli Spielbergovi, který již má své zlaté roky bohužel za sebou. Podle prvních záběrů to ale stále vypadá velmi nadějně, nakonec, dramat z tohoto období a s takovými tvůrci za i před kamerou nikdy není dost.


24. Creed - 17. 12.

Potomek Apolla Creed, slavného boxera, soupeře a přítele samotného Rockyho, se po dlouhých letech objevuje na výsluní a žádá Rockyho, aby ho trénoval. Mladý prokazuje potenciál, a tak se ho snad nejznámější filmový boxer ujme. Trailer vypadá skutečně dobře, Michael B. Jordan je skutečně talentovaný herec a po Southpaw tu tak máme možná další povedený boxerský film.


25. Star Wars: The Force Awakens - 17. 12.
Nejlepší jsem si nechal na konec. Stále je to něco přes 5 měsíců, ale mně se při představě ikonického soundtracku v kině už teď třesou kolena. Toto je film, na který půjdou do kina všechny generace, film, na který budete vy jako nejmladší fanoušci ságy chtít vzít své děti, zatímco já budu hnát do sálu celé své okolí. Hvězdné války se vracejí a pro mě jde o celosvětovou událost roku. Věříme JJ Abramsovi a doufáme, že mu Síla dala dostatek energie pro stvoření takového příběhu, jaký si tento gigant jednoznačně zaslouží. 


Do konce roku uvidíme desítky dalších filmů. Některé z nich budeme ignorovat, některé si představíme v přehledech kino-premiér tak, jak to děláme každý měsíc, o existenci jiných vás zase uvědomíme informativním článkem či nejnovějším trailerem, takže se nemusíte bát, že zmeškáte něco důležitého. Toto je ale pětadvacítka, která je pravděpodobně pro každého filmového fanouška až nadlidsky půvabná. Zbývá jen šetřit, být trpěliví a doufat, že ani jeden z filmů výše nezklame a poskytne nám úžasný zážitek. Pokud vynecháme Star Wars, na který film se těšíte v tomto roce nejvíce a proč?

Domů
Sdílet
Diskuse