Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2015 18:39
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Seznamka z dílny Slováků boří všechny předsudky. Najdi spřízněnou duši bez ohledu na vzhled

TECH
Uložit Uložené

Nová sociální síť jako kombinace známých seznamovacích aplikací a legendárního Pokecu. Podaří se jí prorazit?

Vytvořit sociální síť již není v dnešní době prakticky žádným problémem. Úspěšnost je však založena na počtu lidí, kteří ji reálně využívají, a tak si tvůrci při jejím budování musí lámat hlavu nad tím, co zajímavého by ještě dokázali lidem nabídnout. A přesně takhle, s netradičním konceptem, přišla na trh i aplikace Blindr, která má hlavně funkci seznamky. Pojďme se společně blíže podívat, co tento projekt z dílny Slováků přináší, jaké jsou jeho funkce, výhody a nevýhody.
 
Aplikace funguje na principu nesuď knihu podle obalu, což v překladu znamená, že pokud si budete chtít s někým chatovat, nebudete mít předem možnost vidět jeho fotografii. Ptáte se proč? Tvůrci jsou názoru, že je důležité nejprve poznat charakter bez ohledu na vzhled, taktéž se mažou všechny předsudky a zároveň se otevírá prostor pro fantazii a otevřenou komunikaci. Blindr nabízí i řadu funkcí, které jsme si už měli možnost vyzkoušet jinde, případně v desktop verzích. Hovoříme například o komunikaci na principu pokecového skla, kde si lidé mohou navzájem veřejně vyměňovat myšlenky a také si osobně adresovat zprávy, které však vidí všichni. Kromě toho si samozřejmě můžeme tvořit vlastní okruhy známých i vytvářet alba a sdílet je výhradně s vámi vybranými lidmi. Ostatní uživatelé mohou hodnotit vaše "příspěvky" ve veřejných diskusích a vytvářet vám tak karmu. Ta by měla pak odrážet vaši aktivitu.

Seznamka z dílny Slováků boří všechny předsudky. Najdi spřízněnou duši bez ohledu na vzhled

Po těchto informacích jsme se rozhodli otestovat aplikaci a po velmi jednoduché a expresní registraci jsme se hned dostali na úvodní panel, který překvapí trošku jednoduchým až směšným designem se širokou škálou duhových barev. Ty sice pravděpodobně něco znamenají, ale to se uživatel minimálně v prvních dnech nedozví. Zkusili jsme si změnit profilovou fotku za naše krásné logo, to nám však zatrhl administrátor, a tak jsme se alespoň rozhodli v rychlosti si všechny funkce vyzkoušet na vlastní kůži. Je sice pravda, že celý projekt je pravidelně inovován a jeho tvůrci neustále makají na jeho vylepšování, ale i tak budete mít při používání stále pocit, že jste na legendárním Pokecu. A nemám na mysli jen formát, ale bohužel i úroveň konverzací.

Seznamka z dílny Slováků boří všechny předsudky. Najdi spřízněnou duši bez ohledu na vzhled

Inu, i navzdory nedostatkům si cestu ke Blindru našlo už více než 31 tisíc uživatelů, kterým koncept vyhovuje. Seznamka je zatím dostupná pouze na platformě Androidu, zatímco nad ostatními visí otazník.

Domů
Sdílet
Diskuse