
REFRESHER recept: Pravý dýňový krém z hovězího vývaru je jako stvořený do sychravých dní
Připrav si pravou výbornou dýňový krém se zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.

REFRESHER recept: Pravý dýňový krém z hovězího vývaru je jako stvořený do sychravých dní
Připrav si pravou výbornou dýňový krém se zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.

Náročný a ponurý podzim si žádá odolného ducha i tělo, a tak si dnes připravíme pravý dýňový krém z hovězího vývaru.

Ingredience:
(přibližně 6 - 8 porcí)
- 1 dýně
- 1 červená cibule
- 1 l hovězího vývaru
- 200 ml smetany
- 250 g zakysané smetany
- sójová omáčka
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- olivový olej

Ingredience na hovězí vývar:
- 2,5 l vody
- 400 g zeleniny (mrkev, celer, květák, pórek, cibule, česnek)
- 500 g hovězího předního s kostí
- čerstvá petržel
- směs polévkových bylin (pažitka, petržel, libeček, celerová nať)
- červený a černý pepř, sůl

Postup:
Zeleninu řádně očistíme a bez jakéhokoliv krájení ji vložíme do vysokého hrnce, který posléze naplníme 2,5 litry studené vody. Přidáme také napůl rozkrojené hovězí přední s kostí, čerstvou petržel, směs polévkových bylin a pepř se špetkou soli.

Naplněný hrnec přivedeme k varu a na středním ohni za občasného míchání vaříme pod pokličkou zhruba jeden a půl hodiny, dokud maso nezměkne a nezačne se rozpadat. Po hodině a půl stáhneme vývar z plotny, vytáhneme z hrnce maso a odlijeme 1 litr vody. Do zbylé části vývaru můžeme přidat těstoviny, nakrájet hovězí maso a uvařenou zeleninu, krátce povařit a podávat jako domácí hovězí vývar.

Dýni rozřízneme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Červenou cibuli nahrubo nakrájíme a na kapce olivového oleje dozlatova orestujeme v hlubokém hrnci. K orestované cibuli přidáme nakrájenou dýni, krátce orestujeme a přilijeme 1 litr hovězího vývaru. Vše přivedeme k varu a přibližně 20 minut vaříme pod pokličkou, dokud dýně nezměkne, poté stáhneme z plotny a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.



Hrnec s rozmixovanou dýní opět postavíme zpět na plotnu, přivedeme k varu a opatrně vmícháme smetanu. Dále přidáme dvě až tři lžíce sójové omáčky, špetku muškátového oříšku, podle chuti také osolíme a opepříme a necháme krátce povařit.
Dýňový krém podáváme s opraženými dýňovými semínky a se lžičkou zakysané smetany.



Dobrou chuť!
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.