Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2015 22:28
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Souboj pěti nejúchvatnějších automobilů současnosti naznačuje vítězství Porsche 918 Spyder

TECH FERRARI
Uložit Uložené

Známý automobilový YouTuber přidal na svůj kanál druhé pokračování závodu HYPER5.

V úvodu minulého týdne jsme vás informovali o tom, že mexický automobilový YouTuber zorganizoval vzácný souboj pětice nejúchvatnějších hypersportů současnosti. Po pilotní části, ve které nám představuje jednotlivé kousky, máme nyní podle plánu k dispozici už i druhé pokračování, kde můžeme vidět pekelné stroje v rukou zkušeného jezdce a tedy v plném nasazení. Salomondrin, vlastním jménem Alejandro Salomon, nás však nechává stále v napětí, protože výsledné časy jednotlivých jízd nebyly zveřejněny a dozvíme se je až příští týden, v rámci třetího dílu. Z více než 11minutového videa však můžeme vyčíst hned několik poznatků - díky přiložené časomíře je zřejmé, že těsně před cílovou rovinkou má pravděpodobně nejlepší čas Porsche 918 Spyder. Bohužel čas při jízdě Ferrari LaFerrari nebyl zobrazen, jednoduchým odměřením časové stopy videa je však zřejmé, že to bude opravdu těsné, no zmíněnou 918ku asi nepřekoná, i když půjde o opravdu minimální rozdíly. Proroctví však nechme nyní stranou, vychutnejte si samotné video, no a zda se naše prognózy naplní, se dozvíte opět v pondělí, příští týden.

Doporučeno
RECENZE: Ferrari je první velké zklamání v tomto roce RECENZE: Ferrari je první velké zklamání v tomto roce 5. ledna 2024 14:05

Kromě hlavního videa Salomondrin na svém YouTube účtu zveřejnil i další video, na kterém se dozvídáme, že motivací ke vzniku závodu HYPER5 byl Top Gear, který sledoval v jeho dětství a odjakživa ho fascinovaly odvysílané srovnávací testy. Dále se dozvídáme to, o čem se spekulovalo již v úvodu, a to skutečnost, že nejnovější modely švédské automobilky Koenigsegg absentují kvůli problémům s homologací v USA. Starší exempláře sice všechny tamější podmínky již splňovaly, nebylo by ale fér je porovnávat s „novinkami". Zároveň, jak bylo přiblíženo v první části, Salomondrinovou podmínkou bylo, aby ani jedno ze zúčastněných vozidel nepocházelo přímo od automobilky, čímž chtěl předejít zákulisním „machinacím".

Domů
Sdílet
Diskuse