Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2016 11:18
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Tesla vypouští aktualizaci, po níž si Model S sám bez řidiče otevře bránu a zaparkuje!

TECH
Uložit Uložené

Verzi 7.1 si už stihlo dodatečně nainstalovat vícero majitelů, kteří nyní na videích ukazují, jak autonomní parkování funguje.

Po novém BMW řady 7 a už v následujících hodinách i oficiální cestou představené šesté generace třídy E od Mercedesu, je Model S dalším vozidlem, které se může pyšnit funkcí, která vám automaticky zaparkuje, respektive vyparkuje auto do garáže, a to aniž byste fyzicky seděli za jeho volantem. Možná si řeknete, jak je možné, že něco takového dokáže Tesla, která je na trhu nějaký ten rok, vždyť Model S, pokud odhlédneme od jeho výkonnostní verze, není zdaleka žádnou novinkou. Je potřeba pamatovat, že americká automobilka umožňuje pravidelně aktualizovat software svých modelů, a to včetně těch starších. Není tomu jinak ani nyní, a i když na oficiálních stránkách značky najdete, že je poslední verzí 7.0, vícero uživatelů v uplynulých hodinách už hlásí instalaci novějšího firmwaru, konkrétně verze 7.1 (2.9.154).

I oni tak už po novém dokáží na dálku jen za pomocí klíče svoji Teslu vytáhnout z garáže. Zajímavostí přitom je, že tato funkce spolupracuje i s technologií HomeLink, která slouží na samočinné otevírání/zavírání garážové brány. Krátce poté, co dá majitel přes klíč signál, aby jeho vozidlo vyjelo z garáže, se tak ve výsledku bez jakéhokoliv povelu otevře i její brána, čímž tento akt proběhne úplně automaticky. Jak to přesně funguje, ukazuje nejnověji už i autentické video od jednoho z majitelů snad nejznámějšího elektromobilu, který si už stihl aktualizaci nainstalovat. Na závěr ještě doplním, že kromě této novinky je součástí updatu možnost používat streamovací aplikaci Spotify, zdokonalený byl samotný autopilot, no a kromě vylepšení přibyla kromě jiného i schopnost automatického kolmého parkování.

Domů
Sdílet
Diskuse