Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2016 16:12
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

David Bowie získal vlastní souhvězdí ve tvaru blesku a vznikla i petice za přejmenování planety Mars

ZAJÍMAVOSTI DAVID BOWIE HUDBA
Uložit Uložené

Legendární zpěvák David Bowie má vlastní souhvězdí, které dostalo tvar ikonického blesku z obalu alba Aladdin Sane. Fanoušci kromě toho také sbírají podpisy na přejmenování planety Mars.

Zpráva o skonu legendárního zpěváka Davida Bowieho zasáhla jako blesk z čistého nebe celý hudební svět. Za jeho celoživotní přínos k hudbě mu vyjádřila poctu řada hudebníků i fanoušků a nyní se zesnulý britský umělec dočkal poklony v podobě vlastní hvězdné konstelace. Zasloužila se o to belgická rádiová stanice Studio Brussels ve spolupráci s tamní hvězdárnou MIRA Public Observatory. Nově zaregistrované souhvězdí se nachází „v blízkosti Marsu“ (narážka na jeho památné album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars) a sestává z celkem sedmi hvězd (Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204 132, SAO 241 641, Beta triangulum autrini a Delta Octantis), které vytváří ikonický blesk známý z obalu hudebníkova alba Aladdin Sane z roku 1973. Netradiční projev poklony se pojí s projektem zmíněného rádia a observatoře Stardust for Bowie, kam mohou fanoušci díky Google Sky přidávat vzkazy a své oblíbené písně z repertoáru zpěváka do virtuální verze nového souhvězdí.   

David Bowie získal vlastní souhvězdí ve tvaru blesku a vznikla i petice za přejmenování planety Mars

Unikátním způsobem se rozhodl vzdát hudební hvězdě hold také fanoušek Danny Rapsacallion pocházející z Velké Británie, který založil petici za přejmenování planety Mars na planetu Bowie. K více než šesti tisícům současných signatářům můžete připojit svůj podpis na stránce Change.org.  

Domů
Sdílet
Diskuse