Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2016 19:32
Čas čtení 0:00
call_me_andy

Apple už není nejcennější světovou společností, překonal ho Google!

TECH YOUTUBE
Uložit Uložené

Apple několik let vévodil žebříčku světových společností, teď ho ale překonal Alphabet - mateřská firma Google!

Americká společnost Alphabet (Google) během včerejšího dne oznámila své příjmy, které stouply ve čtvrtém čtvrtletí minulého roku o 17,8 procenta. Díky tomu se katapultovala na první místo v žebříčku nejhodnotnějších světových společností a překonala Apple.

Google potřeboval v roce 2015 rozdělit svoje projekty, kterých má spousty a všechny se řídily centrálně, na jednotlivé, jelikož potřeboval, aby se každý projekt mohl soustředit sám na sebe a tudíž měl větší pravděpodobnost úspěšnosti dokončení a výdělku. Zakladatelé Google Larry Page a Sergey Brin se tudíž rozhodli, že založí novou společnost, pod kterou tyto všechny projekty sjednotí – Alphabet.

Apple už není nejcennější světovou společností, překonal ho Google!

Alphabetu teď pracují všechny googlovské firmy samostatně, ale tvoří společný ziskNejvýdělečnější částí je vyhledávací portál Google, internetový prohlížeč Google Chrome a k této nejsilněji prosperující dvojici se připojil YouTube, který má pod sebou platformu AdWords a AdSense. A právě z poslední jmenované plynuly v období od října do prosince díky reklamám největší příjmy z celé společnosti.

Apple už není nejcennější světovou společností, překonal ho Google!

YouTube díky obratnému používání AdSense dokázal rapidně zvýšit výdělky z reklam u videí na mobilních zařízeníchGoogle tak díky tomuto kroku dokázal, že jde skvěle zpoplatnit používání YouTube i na smartphonech a tabletech a v pondělí touto zprávou ohromil akcionáře a obchodní trhy. Cena akcií společnosti se zvedla na částku 8,67 dolarů za akcii a Alphabet porazil dosavadního krále amerických společností Apple.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Jablečná společnost byla překonána díky rychlému růstu a velkým příjmům. Alphabetu stouply příjmy za poslední 3 měsíce loňského roku o 17,8 %, což dělá 21,3 miliardy amerických dolarů (530 miliard korun), i přestože analytici odhadovali o půl miliardy horší výsledek. Čistý zisk společnosti se zvedl 4,7 miliard dolarů v roce 2014 na 4,9 miliardy dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse