Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2016 17:21
Čas čtení 0:00
call_me_andy

Facebook slaví 12 let! A oslavuje den přátelství o necelých 5 měsíců dříve

TECH MARK ZUCKERBERG OSN
Uložit Uložené

Máte dnes svojí zeď plnou obrázků přátel? Je to kvůli tomu, že Facebook slaví 12 let!

Když Mark Zuckerberg 4. února (február) 2004 ze svého pokoje na Cambridgeské univerzitě uvolnil na internet sociální síť Facebook, zřejmě v ten moment netušil, co se s ní v budoucnu stane a co bude pro moderní generaci znamenat. Největší sociální síť, jejíž jméno vzniklo na základě názvu papírových letáků Facebooks, které se rozdávají studentům v prvních ročnících na amerických univerzitách, dnes slaví 12 let od svého vzniku.

Facebook slaví 12 let! A oslavuje den přátelství o necelých 5 měsíců dříve

První měsíc měli Facebook pro sebe jenom studenti university Cambridge, teprve až v březnu (marec) se síť rozšířila na další prestižní vysoké školy v USA. O dva roky později už ale popularita přátelství na internetu a rychlého kontaktu se známými dosáhla takové hranice, že si účet na Facebooku mohl založit každý, kdo byl starší 13 let.

Facebook slaví 12 let! A oslavuje den přátelství o necelých 5 měsíců dříve

Dnes navštíví Zuckerbergovu společnost aspoň jednou za měsíc 1,59 miliardy lidí (přes 1/7 obyvatel světa) a hodnota firmy přesáhla už dávno hranici 500 miliard amerických dolarů. I možná z tohoto důvodu se největší sociální síť světa rozhodla, že bude oslavovat Den přátelství právě v datum jejího založení. Avšak je to od Facebooku troufalý krok, neboť Mezinárodní den přátelství je stanovený na 30. července (júl). Toto datum je určené od roku 2011. Organizace spojených národů ho vyhlásila o 53 let později, než Paraguay, která ho oslavuje od konce šedesátých let.

Doporučeno
Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš 14. května 2023 11:00

Jestliže chcete slavit se svými přáteli, svoje vlastní video si můžete nechat vytvořit zde. A když se vám nebude líbit, fotografie můžete pomocí tlačítka edit vyměnit za vaše oblíbené.

Domů
Sdílet
Diskuse