Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2016 20:46
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Obchodní řetězec Lidl spustí v České republice vlastní e-shop. Kdy ho můžeme očekávat?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Společnost Lidl plánuje expanzi na internet. Nejpozději v příštím roce by měla firma spustit vlastní e-shop a vytvořit tak řadu nových pracovních míst.

Přibližně do roka budou mít Češi příležitost nakupovat sortiment obchodního řetězce Lidl už i prostřednictvím internetového obchodu. Kromě něj nechá společnost také vybudovat v Plzni na Borských polích nový distribuční sklad, který však nebude dodávat zboží prodejnám, ale bude spojen právě s připravovaným e-shopem. Pro práci ve zmíněném skladě začíná Lidl v současné době hledat první zájemce mezi svými zaměstnanci, brzy ale bude pracovníky hledat i mimo své řady. Informaci o plánech firmy otevřít internetový obchod potvrdila Hospodářským Novinám mluvčí společnosti Zuzana Holá, podle které by se měl e-shop spustit nejpozději v prvním čtvrtletí roku 2017. Do konce letošního roku by měl Lidl v souvislosti s e-shopem přijmout 350 nových zaměstnanců, do budoucna by pak mohl ale vytvořit až 1200 nových pracovních míst

Obchodní řetězec Lidl spustí v České republice vlastní e-shop. Kdy ho můžeme očekávat?

Jaké konkrétní zboží bude internetový obchod Lidlu nabízet, není zatím známé. Společnost nicméně e-shop provozuje již u našich sousedů v Německu, z čehož by se dala podoba finálního sortimentu případně alespoň částečně odtušit. V německém e-shopu jsou k mání některé druhy nápojů nebo trvanlivé potraviny jako například marmelády, těstoviny, konzervované jídlo či sladkosti, nechybí ale ani drogerie, elektronické výrobky nebo oblečení. Chybí v něm však čerstvé potraviny jako ovoce a zelenina, pečivo, uzeniny nebo maso.

Vlastní e-hop v Česku jako zatím jediný z předních řetězců provozuje od roku 2012 síť prodejen Tesco, společnost Lidl tak bude v pořadí druhým velkým řetězcem na poli internetového prodeje. Za potraviny na e-shopu Tesca zákazníci v loňském roce zaplatili přibližně jednu miliardu korun, nicméně konkurenci pro něj představují specializované internetové služby typu Rohlík.cz fungující v Praze a Brně nebo Koloniál.cz, který působí v Praze, části středních Čech a na Plzeňsku. Kromě internetového obchodu plánuje Lidl také investovat do rozvoje skladových ploch, ale také do modernizace a výstavby nových prodejen, což by mělo zajistit 1500 nových pracovních pozic. Jaké jsou vaše reakce na připravovaný e-shop? Těšíte se a využijete jej, nebo nikoliv?

Domů
Sdílet
Diskuse