Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2016 11:48
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

4palcový iPhone SE nabídne 12MPx fotoaparát a chipset A9. Známe i pravděpodobnou cenu

TECH
Uložit Uložené

Po renderech a odhalení možného designu nadcházející speciální edice iPhone přišla řada i na technické specifikace, možnou cenovku a několik živých fotografií zobrazovacího panelu.

iOS smartphone, který prý Apple představí už zanedlouho, se nám každým dnem odhaluje víc a víc. A pokud jste si už stihli prohlédnout uniklé rendery s podobnou konstrukcí, jakou disponoval i populární model iPhone 5s, tak byste určitě neměli přehlédnout další zajímavé informace týkající se nejen rozlišení fotoaparátu, ale i dalších částí hardwarové výbavy. Analytici z KGI navíc předpokládají, že suma za 4palcovou novinku iPhone SE (Special Edition) bude začínat na zhruba 12 000 korunách, přičemž nabídne ne 8, ale až 12MPx fotosenzor a stále aktuální chipset A9 včetně funkce Live Photos nebo podpory pro platební systém Apple Pay.

Jak je tedy vidět, design konstrukce novinky ponese charakteristické rysy staršího provedení, který s příchodem iPhone 6 ztratil aktuálnost. Web 9to5google.com ale tvrdí, že křivky budou na přední straně tentokrát mírně oblejší (2,5D sklo?) a počítat můžeme prý i s absencí 3D doteku. Díky obrovské popularitě tohoto staršího provedení si ale potenciální zájemce najde velmi rychle a 4palcová úhlopříčka bude jen další velké plus. Z aktuálních modelů je na výběr jen 4,7 až 5,5palcová verze, což může někomu s menším vzrůstem dlaní i celkem překážet. Apple ambice na úspěch tedy určitě má. Nejdůležitější je ale to, že u iPhone SE nepředstaví žádný jiný iPhone, takže mu interní konkurence nepůsobí problém jako v případě plastového modelu 5c, o který nebyl příliš velký zájem, jelikož ho lépe vybavený a hliníkový 5s zastínil.

Na sociální síti se dokonce objevilo několik záběrů, kde je údajně příležitost spatřit kompaktní displej pro iPhone SE. Představení očekáváme 21. března, tedy spolu s novým 9,7palcovým iPadem Pro se stylusem Apple Pencil a dodatečnou hardwarovou klávesnicí.

Domů
Sdílet
Diskuse