Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2016 18:16
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Z 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí lidi, jak být produktivnější a peníze vydělává i během spánku

ZAJÍMAVOSTI SLOVINSKO
Uložit Uložené

Na první pohled banalita, ale Primozova práce pomáhá stovkám lidí.

V dnešním světě nezáleží na tom, zda jsi zkušený podnikatel nebo pouze mladé ucho, které před pár měsíci skončilo vysokou školu. Díky všemožným technologiím, internetu a volnému obchodu po téměř celém světě dostává mladý člověk do vínku nejen to, co mu tam položí rodiče a blízcí, ale i neotevřené dveře a neprozkoumané příležitosti, které mu jednou mohou zcela změnit svět. Příběh mladého muže jménem Primoz Bozic může na první poslech znít neuvěřitelně, ale to, jak za pět let dokázal obrátit svůj život naruby, se často nevidí.

Primoz se narodil na Slovinsku a jeho dětství se od  jeho vrstevníků v ničem nelišilo. Pobíhal s kamarády po ulici a honil se za míčem či lezl po stromech, ale zanedlouho ho zaujala věcička s názvem počítač, který si pořídili jeho rodiče a jak to již v takových případech bývá, z rodinného počítače se stalo místo okupované Primozem, který začal objevovat všechny vymoženosti v něm obsažené. Jeho záliba v počítačích pak pokračovala během puberty a když se nakonec dostal na vysokou školu, netrvalo dlouho a našel si i brigádu na počítačovém oddělení v jedné firmě se slušným výdělkem. Zpočátku si myslel, že brigáda a vysoká škola mu budou úplně stačit, ale našel si koníček s názvem poker a dlouhé hodiny pak trávil za počítačem hraním této karetní hry. Nedalo mu to a začal vyhledávat informace o tom, jak se zlepšit nejen v pokeru, ale i v profesním životě. Přečetl několik knih o motivaci, efektivní práci a skoncování s prokrastinací, zapsal se na kurz o tom, jak si vydělávat vedle práce ještě několik stovek navíc a kupodivu se mu začalo dařit.

Z 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí lidi, jak být produktivnější a peníze vydělává i během spánku
Zdroj: Skyrocketyourproductivity

Po vysoké škole zůstal na své pozici na informačním oddělení a podle jeho slov v té době vydělával asi 6 eur za hodinu, což už je docela slušný výdělek a ve srovnání s průměrným platem ve Slovinsku si mohl dovolit žít nadprůměrně dobře. Stále ho však trápilo to, že je jeho život neproduktivní a hodiny svého drahocenného času ztratí děláním věcí, které ho nijak neobohacují. V kombinaci se zmíněnými kurzy a novým nastavením jeho mysli se mu podařilo zefektivnit celý svůj pracovní a soukromý život a jeho přátelé zanedlouho pochopili, že i oni by se rádi něčemu takovému přiučili. Primoz měl sice všechny své informace a poznatky pouze z knih či internetových návodů, ale zdá se, že zafungovaly a jeho přátelé ho začali doporučovat svým známým, což z něj udělalo doslova lokální hvězdu.

Primoz se pak rozhodl spojit svou zálibu v pokeru s novým efektivnějším životem a na jednom fóru o karetní hře napsal obrovský článek obsahující neuvěřitelných 27 tisíc slov na téma jak být produktivnější. Nemyslel si, že bude mít nějaký velký dopad, ale brzy se mu začala ozývat i velká jména z oblasti pokeru a někdy v té době Primoz pochopil, že by se mohl živit jako jakýsi trenér produktivity. A jeho zákazníci by nemuseli být pouze hráči pokeru.

Doporučeno
Nejhorší zápas na MS nakonec dopadl dobře. Česko porazilo Slovinsko 6:2, Kubalík spasil tým hattrickem Nejhorší zápas na MS nakonec dopadl dobře. Česko porazilo Slovinsko 6:2, Kubalík spasil tým hattrickem 18. května 2023 17:41

Ve svém původním zaměstnání proto podal výpověď a všechen svůj čas věnoval tomu, aby mohl lidem se zájmem pomoci s tím, jak udělat a dokončit více činností za kratší dobu. Zájemců přitom nebylo vůbec málo a protože zmíněný pokerový článek způsobil v této komunitě docela velký ruch, Primoz měl brzy první svěřence, kterým účtoval 45 eur za hodinu. Samozřejmě, že lidi netrénoval každičkou hodinu svého dne, ale posun od 6 na 45 eur za hodinu, to si před pár měsíci ani nedokázal představit. Padesátka za 60 minut se mu ale o pár měsíců zdála jako příliš málo a když pomaličku zvedal svou marži, zákazníci mu neodcházeli, ba spíše naopak, staří doporučovali jeho služby novým a Primoz nemohl být šťastnější. Bohužel, zasekl se na hranici 113 eur za hodinu, když mu už někteří zákazníci nebyli ochotni platit, a tak hledal další inspiraci, díky níž by mohl své zákazníky přesvědčit, že se jim vyplatí zaplatit i mnohem více.

Navštívil několik seminářů, konferencí a motivačních setkání s lidmi, kteří ho inspirovali ještě v jeho začátcích a o několik měsíců později nejenže založil svůj nový podnikatelský projekt, ale podařilo se mu hodinovou marži ještě o něco zvednout. Ve svých kruzích měl již vytvořené dobré jméno, a proto ho použil při zakládání portálu Skyrocket Your Productivity, což je v podstatě také spousta návodů a rad o tom, jak být produktivnější, avšak spíše ve formě článků a videí, které přímo nevyžadují Primozovu přítomnost, protože může všechno napsat a natočit dopředu. Pomyslel si, že pro něj bude mnohem výhodnější investovat svůj čas do něčeho, co mu pak bude samostatně vydělávat peníze bez jeho přičinění, a i když se v posledním půlroce přihlásilo zhruba 150 lidí a dalších 10 aktivně trénuje, může se pochlubit hodinovým výdělkem až 360 eur . Dnes tedy neučí pokerové hráče o tom, jak lépe a efektivněji hrát, ale věnuje se spíše mladým podnikatelům, kteří mají v hlavě hromadu představ, ale ještě netuší, jak s nimi naložit. Poskytuje jim rady ze svých zkušeností, pomáhá jim zefektivnit kalendář, setkání a optimalizuje čas, který by měli věnovat práci. A protože chtěl vždy cestovat, momentálně tvoří například z Thajska či dalších zemí, protože jeho práce nevyžaduje přítomnost na konkrétním místě. Základním a téměř jediným předpokladem k tomu, aby si mohl na účtu každý měsíc najít pořádný balík peněz, je jen internet a jeho čas.

Z 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí lidi, jak být produktivnější a peníze vydělává i během spánku
Zdroj: Skyrocketyourproductivity
Z 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí lidi, jak být produktivnější a peníze vydělává i během spánku
Zdroj: Skyrocketyourproductivity
Domů
Sdílet
Diskuse