Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2016 16:12
Čas čtení 0:00
johnnybravo

18letý mladík Verstappen se stal nejmladším jezdcem, který kdy vyhrál závod F1. Přepsal tak dlouholetou historii

SPORT
Uložit Uložené

V Barceloně se přepisovala historie.

Velká cena Španělska v seriálu Formule 1 si pro fanoušky přichystala nejen šokující začátek, ale i překvapivý závěr. Z první příčky odstartoval Lewis Hamilton, kterého však v první zatáčce předjel týmový kolega Nico Rosberg. Dva kohouti z Mercedesu si nic nedarovali a když se Hamilton agresivně o několik set metrů později cpal dopředu, Rosberg ho pohybem vytlačil na trávu, kde již Brit svůj monopost nedokázal kontrolovat a následně sestřelil i svého týmového kolegu. Rosberg tak ukončil svou 7 závodů trvající vítěznou šňůru a protože byly oba monoposty Mercedes ven ze hry, šanci dostaly konečně i jiné týmy.
 
Pouze 18letý Max Verstappen dostal příležitost v týmu Red Bull poté, co se ruský závodník Kvyat prezentoval nesportovním chováním na minulé Velké ceně a pokud bys hledal situaci, v níž by se dalo využít slovní spojení „debut jako hrom“, pak by to mohl být právě závod v sluneční Barceloně. Verstappen se bránil útokům dalších jezdců, ke konci odolával zejména Räikkönenovi, ale nakonec to mladík v barvách týmu Red Bull Racing dokázal a stal se historicky nejmladším závodníkem F1, kterému se podařilo vyhrát Velkou cenu. Druhý zase finišoval Kimi Räikkönen, třetí jeho týmový kolega Sebastian Vettel a vítěznému Verstappenovi se tedy ze čtvrté pozice v kvalifikaci podařilo probojovat až na vítězný stupínek.

18letý mladík Verstappen se stal nejmladším jezdcem, který kdy vyhrál závod F1. Přepsal tak dlouholetou historii
Zdroj: Mattzel89
Domů
Sdílet
Diskuse