Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2016 20:56
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Obrovské vlhčené ubrousky, díky kterým se umyješ kdekoliv. Dokáží se i rozložit přímo v přírodě!

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Praktická sprcha kdekoliv.

Život bez vlhčených ubrousků si už miliony lidí po celém světě neumí představit. Během vojenského působení v Afghánistánu si to uvědomil i Aeneas Janze, když se se svými kolegy procházel v nehostinném prostředí opuštěných částí země. Slunce pálilo a teplota se šplhala přes 40 stupňů Celsia, což v té chvíli bylo téměř nesnesitelné, ale nakonec přinutilo Aenease začít s vývojem něčeho, co se dnes jmenuje Epic Wipes a na Kickstarteru vybralo již více než 20 tisíc dolarů.
 
Aeneas totiž celou dobu v Afghánistánu přemýšlel nad tím, jak by se mohl umýt i bez jakékoliv sprchy. Jen tak vodou to nebylo efektivní, protože ji mohl raději vypít, a tak si řekl, že vezme vlhčené ubrousky, několikrát je zvětší, předělá technologii a začne je prodávat. Jak si umínil, tak se i stalo. Za 14 dolarů mají nyní, zatím jen zákazníci z USA, lidé šanci dostat 4 obrovské vlhčené ubrousky s názvem Epic Wipes a jejich rozměry budou určitě stačit komukoliv. Jsou široké 80 centimetrů a vysoké až 50 centimetrů, takže zvládnou pokrýt tvé tělo dostatečně na to, aby ses umyl i utřel a zbavil se špíny a nepříjemného zápachu. Zakladatel značky také pochopil, že materiály, ze kterého budou ubrousky vyrobeny, musí být rozložitelné v přírodě, a tak se skládají až z 99,8% z vody, několika esenciálních olejů a pár dalších složek, takže i kdybys je vyhodil přímo v přírodě, nijak příliš bys jí nepoškodil. Nám zbývá už jen věřit, že se prodej zanedlouho spustí i v Evropě, protože praktická přenosná sprcha by se občas hodila i nám.

Obrovské vlhčené ubrousky, díky kterým se umyješ kdekoliv. Dokáží se i rozložit přímo v přírodě!
Zdroj: Epic Wipes
Obrovské vlhčené ubrousky, díky kterým se umyješ kdekoliv. Dokáží se i rozložit přímo v přírodě!
Zdroj: Epic Wipes
Domů
Sdílet
Diskuse