Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2016 21:06
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

J. K. Rowlingová představuje konkurenta Bradavic, čarodějnickou školu Ilvermorny

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

K tomu přidáváme nový klip z Fantastických zvířat. I vy cítíte tu nostalgii z čarodějnického světa?

Premiéra návratu do čarodějnického světa J. K. Rowlingové v podobě snímku Fantastic Beasts and Where to Find Them se už nezadržitelně blíží (17. listopad 2016), takže se na povrch dostává čím dál více nových informací o projektu, z nějž by nakonec měla být rovnou trilogie. Jak už pravděpodobně víte, děj se bude odehrávat v roce 1926 a představí nám Newta Scamandera (Eddie Redmayne – The Danish Girl, The Theory of Everything), který právě dokončil globální exkurzi s cílem najít a zdokumentovat neobvyklou skupinou magických tvorů. Po příchodu do New Yorku však dojde k nehodě a z Newtova čarovného kufříku se vysvobodí hned několik chycených zvířat. Za tuto nešťastnou situaci je sice zodpovědný mudl jménem Jacob, problém s uniklými tvory se ale musí vyřešit co nejdřív. Mohou totiž ohrozit nejen svět čarodějů, ale i společnost mudlů. Po krátkých ukázkách jsme dostali téměř plnohodnotný trailer, který nás naplnil nostalgií z čarodějnického světa, kde moc určuje schopnost zacházení s hůlkou. Zhlédnout ho můžete rovnou o řádek níže.

Rowlingová se i navzdory prohlášení, že příběh Harryho Pottera už žádným způsobem nebude rozšiřovat (což moc nedodržela), rozhodla fanoušky filmové/knižní ságy obšťastňovat povídkami na webu pottermore.com. Jen před pár hodinami se na Twitteru této stránky objevilo krátké, krásně zpracované video představující Ilvermorny, čarodějnickou školu nacházející se v Severní Americe s bohatou minulostí, která očividně dokáže konkurovat i Bradavicím. Kromě britské školy, kde se odehrávala většina děje hlavní ságy, jsme se seznámili ještě s Durmstrangem a Beauxbatonsem, jejichž studenti se zúčastnili trojčarodějnického turnaje, ale do jejich prostor jsme nezavítali. Povídku, která objasňuje historii a důležité události školy, najdete už nyní na pottermore pod názvem Ilvermony School of Witchcraft and Wizardry, takže pokud umíte alespoň trochu anglicky, hurá do toho.

Víme, že ne každý z vás se hned pustí do čtení, a tak tu pro vás máme nové video z Fantastických zvířat, které nám představuje hlavního hrdinu a přidává i nějaký ten nový záběr navíc. Aby toho všeho nebylo i tak málo, pod ním najdete mapu, na které lze spatřit všechny významné čarodějnické školy napříč celým světem. Stále s jistotou nemůžeme říct, zda představení Ilvermorny nějakým způsobem souvisí s nejnovějším filmem odehrávajícím se v New Yorku. Na to si budeme muset počkat do listopadu.

J. K. Rowlingová představuje konkurenta Bradavic, čarodějnickou školu Ilvermorny
Zdroj: static2.hypable.com
Domů
Sdílet
Diskuse