Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2016 15:31
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Skrillex se poprvé podívá do Prahy! Pro svou velkolepou show si navíc sám vybral industriální halu Pragovka

REFRESHER
Uložit Uložené

Skrillex se do České republiky vrátí po čtyřech letech. V roce 2012 se totiž ukázal na festivalu Rock for People.

Jedna z největších hvězd současné elektronické taneční hudby, vyhledávaný producent a držitel osmi cen Grammy odehraje svou pražskou premiéru 25. srpna na nezvyklém místě. Pro svoje vystoupení si z několika návrhů pořadatele zvolil industriální halu Pragovka. V první vlně budou lístky stát 890 korun, prodávat se začnou ve středu 27. června v 10 hodin exkluzivně na NoLimits.cz. Koncert pořádají agentury Art Prom a Everything Goes a jeho kapacita je limitována.

 

Přestože patří mezi největší hvězdy elektronické hudby, je Skrillex známý svými antihvězdnými manýry. Už když u nás před čtyřmi roky odehrál svoje první a až dosud poslední vystoupení, neměl problém na festivalu Rock for People, který musel kvůli bouřce zrušit program na hlavní scéně, přesunout svou show za partyzánských podmínek do stanu.

Skrillex se poprvé podívá do Prahy! Pro svou velkolepou show si navíc sám vybral industriální halu Pragovka

V netradičním prostředí se představí i tentokrát. Na adrese Kolbenova 923/34a se před návštěvníky otevře industriální areál starých výrobních hal. „Těžko si vůbec představit vhodnější okolí spojující Skrillexovu filozofii a aktuální trendy obsazování a rekonstruování prostor pro jejich budoucí kulturní využití,“ říká jeden z pořadatelů Jakub Vedral. Halu Pragovka organizátoři z Art Prom a Everything Goes vybrali přímo ve spolupráci s managementem interpreta jako nejvhodnější prostor pro jeho pražské vystoupení, a to přestože má omezenou kapacitu.

I pro svůj intimnější charakter má proto Skrillexovo vystoupení ambici stát se jednou z důležitých hudebních událostí letošního roku a koncertů, na které se nezapomíná. „Už jen to, že jeden z nejvyhledávanějších dýdžejů světa vystoupí v industriálním prostoru s omezenou kapacitou je v rámci jeho koncertních aktivit unikátní. Snad všechna jeho vystoupení jsou na velkých festivalech pro deseti tisíce lidí,” dodává za pořadatelskou agenturu Michal Rolčík.

Skrillex se poprvé podívá do Prahy! Pro svou velkolepou show si navíc sám vybral industriální halu Pragovka

Skrillex, vlastním jménem Sonny John Moore, patří mezi pionýry a nejslavnější jména dubstepu a ve svých osmadvaceti letech je současně jedním z nejkreativnějších producentů. Spolupracoval námátkou s Damianem Marleym, Ellie Goulding, Alvinem Riskem, s americkým producentem Dillonem Francisem nebo švédskou raperkou Elliphant. Na albu Path of Totality produkoval tři skladby pro nu-metalové ikony Korn, a to včetně prvního singlu Get Up. Se Sirah natočil písničku Bangarang a mezi interprety, které remixoval, patří Daft Punk, Avicii nebo Nero. Jeho skladby a remixy se objevily ve více než dvaceti filmech a seriálech. Sám si zahrál v několika filmech, jedním z posledních je letošní blockbuster Zoolander 2, ve kterém ztvárnil dýdžeje.

Mezi jeho záseky patří i projekt Dog Blood s německým producentem Boys Noize, společná skladba Breakn' a Sweat s žijícími členy kapely The Doors. Jeho dalším projektem je superproducentský tým Jack Ü, ve kterém se sešel s další ikonou současné elektroniky a producentem hvězd Diplem. Společně se loni podíleli i na produkci poslední a oceňované desky Justina Biebera.

Vstupenky na koncert budou stát 890 korun v první vlně. Následně porostou na 990 a 1190 korun. Prodávat se budou výhradně prostřednictvím sítě NoLimits.cz. Facebookovou událost naleznete zde.

Domů
Sdílet
Diskuse